Behind the Scenes: Tom of Finland -näyttely kurkkaa kulissien taakse

Behind the Scenes: Tom of Finland Logomossa 23.2.2017–13.8.2017Vuosi 2017 on paitsi satavuotiaan Suomen, myös Touko Laaksosen vuosi. Kaarinalaisen taiteilijan ura on huomattavan pitkä – 1930-luvun lopulta aina kuolemaansa 1991 saakka, mutta hänen alter egonsa Tom of Finland on jatkanut elämäänsä vielä senkin jälkeen, aina tähän päivään saakka. Tarjolla on Tom of Finland -aiheista musikaalia, elokuvaa, pussilakanaa, jopa kahvia. Viimeisimpänä on Logomon Logi 3 -saliin on avattu Behind the Scenes: Tom of Finland Movie -näyttely, joka päästää katsojat tutustumaan elokuvanteon maailmaan.

–Näyttely kertoo ensisijaisesti elokuvan tekemisestä, mutta nostaa esiin myös Touko Laaksosen elämää, kertoo kuraattori Elina Karvo.

–Kohteeksi valikoitui Dome Karukosken uusi Tom of Finland -elokuva, mutta pohjimmiltaan elokuvan teko on aiheesta riippumatta samanlaista. Näyttely kertoo juuri tästä prosessista, hän jatkaa.

Behind the Scenes -näyttelyssä tutustut suomalaisen elokuvan tekoon

Logomon näyttelyyn on koottu paljon kuvia, pukuja sekä muuta elokuvanteossa tarvittavaa välineistöä.

–Näyttelyssä on esillä runsaasti valokuvia ja puvustusta – erittäin paljon nahka-asuja, kuten asiaan kuuluu, Laaksonenhan rakasti nahkavaatteita, Karvo nauraa.

–Sitten meillä on henkilöhistoriaa taustoittamaan elokuvaa ja Tom of Finlandia, elokuvanteon teknisempää puolta, rekvisiittaa sekä vielä suurin kokonaisuutemme eli Touko Laaksosen Los Angelesin huonetta esittänyt iso lavaste, joka uudelleenrakennettiin tänne, hän luettelee.

Länsi-Suomen elokuvakomission näyttely on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. Komissiolta on tulossa toukokuussa myös toinen, 40- ja 50-lukujen suomalaiseen elokuvantekoon keskittyvä making of -näyttely yhteistyössä Kansallisen Audiovisuaalisen Instituutin kanssa.

Behind the Scenes: Tom of Finland -näyttely Logomossa 23.2.2017 – 13.8.2017Behind the Scenes: Tom of Finland on auki loppukesään saakka

Behind the Scenes: Tom of Finland -näyttely Logomon Logi 3 -salissa 13.8.2017. asti. Näyttelyn sisältö soveltuu koko perheelle ja tila on esteetön.

Lippujen hinnat: Aikuiset 9 € ja lapset, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varus-/siviilipalvelusmiehet 5 €.

Katso myös tapahtuma.