Riccardo Soldati tuo Italianviikon Logomo Kitcheniin

Viime aikoina Logomo Kitchenissä ruokailleet ovat saattaneet huomata keittiössä häärivän salskean herrasmiehen. Hän on Riccardo Soldati, joka on lokakuusta lähtien tuonut italialaisen tuulahduksen Kitchenin tarjontaan. Helmi-maaliskuun taitteessa hän pääsee todella näyttämään kyntensä, kun vietämme Italianviikkoa.

Riccardo Soldati on kotoisin Milanosta, jossa hänen vanhemmillaan on ravintola

Ravintolan kasvatti

Riccardo on kotoisin Milanon seudulta, jossa hänen perheellään on ollut useita ravintoloita. Hän onkin käytännössä kasvanut ravintolassa ja oppinut siellä ammattiinsa.

–Isän keittiössä oli tiukka kuri, eikä omalle pojalle annettu helpotuksia. Aloitin pohjalta tiskarina ja astioiden kerääjänä, ja työskentelin siitä ylöspäin; sommelieriksi, apukokiksi ja lopulta keittiömestariksi, Riccardo kertoo.

Ruoanlaitto on aina näytellyt tärkeää osaa Riccardon elämässä. Ja ruoan kautta hän on löytänyt myös suomalaisen puolisonsa.

–Olin työvuorossa, kun hän tuli ravintolaamme syömään, ja siitä se lähti. Nyt kaksitoista vuotta myöhemmin meillä on kaksi yhteistä lasta ja viime kesänä muutimme tänne Suomeen ja Naantaliin, kun hän sai hyvän työtarjouksen, Riccardo muistelee.

Puhdasta suomalaista ruokaa

Miten yhdestä maailman tunnetuimmista ruokakulttuureista tullut Riccardo on sitten sopeutunut suomalaiseen makumaailmaan?

–Rakastan suomalaista keittiötä. Täällä suositaan puhtaita, aitoja ja yksinkertaisia makuja. Esimerkiksi silli, uudet perunat ja tilli. Ylipäätään suomalaiset kalat ovat lempiruokaani, Riccardo luettelee.

Suomi puhtaana ja turvallisena maana on muutenkin italialaisen mieleen.

–Olen viihtynyt täällä erinomaisesti. Pidän jopa suomalaisesta säästä, vaikka talvi ei olekaan ollut kovin luminen. Myös työyhteisö täällä Logomossa on mahtava, kaikki ovat ammattilaisia ja puhaltavat yhteen hiileen, hän kehuu.

Italianviikko Logomo Kitchenissä 27.2.–3.3.

Italianviikko Logomo Kitchenissä 26.2.–3.3.
Italianviikolla tarjolla on maukasta ja värikästä ruokaa Italian eri alueilta

Entä sitten Italianviikko? Mitä Riccardolla on meille tarjolla?

–Aiomme tarjota 100% italialaista ruokaa suomalaisella tatsilla. Välimeren kasviksia, värikkäitä ruokalajeja Italian eri alueilta, tomaattia, rucolaa – joka alkaa Italiassa nousta maasta tähän aikaan – pestoa, pastaa ja luonnollisesti suomalaisten suosikkia, lasagnea, Riccardo innostuu.

–Tarjolla on joka päivä uusia makuja ja elämyksiä. Tervetuloa maistelemaan, hän päättää.

Logomo Kitchenissä vietetään Italianviikkoa 27.2-3.3. Viikon menu on Riccardon laatima ja valmistama. Katso koko ruokalista täältä.