Katsomot

Logomo-sali

Logomo-salin katsomo on ainutlaatuisen muunneltava. Salin kokoa voidaan muuttaa siirtämällä katsomo kolmeen eri paikkaan. Näin saliin mahtuu yleisöä tilanteen mukaan 750-3500.

Huima muunneltavuus synnyttää kuitenkin myös haasteita, katsomokokoa kun saatetaan muuttaa jopa lipunmyynnin kuluessa. Tästä syystä esimerkiksi lipunmyyntikartta ei aina näytä aivan samalta kuin todellinen tilanne. Mutta ei huolta, ostettu paikka on aina vähintään yhtä hyvä katsomoon saavuttaessa. Toisinaan paikka on jopa parempi, kun taaempana olevat istumapaikat ovatkin siirtyneet lähemmäs lavaa ja esiintyjää.

Etukäteen esiteltyjä katsomokarttoja on tästä syystä pidettävä ohjeellisena, ja oman paikan sijainnin voi tarkistaa sitten paikan päälle saapuessa aulan katsomokartoista.

Kunkin tapahtuman katsomokartan näet lipunostovaiheessa: Mene tapahtumakalenteriin, valitse haluamasi tapahtuma ja klikkaa ”Osta liput”. Siirryt Lippupisteen sivuille. Klikkaa sieltä mihin tapahtuman näytökseen haluat ostaa lipun ja klikkaa ”Valitse paikkasi itse”. Näin saat auki ohjeellisen katsomokartan, josta voit valita oman paikkasi.

 

Katso katsomopaikat tapahtumakalenterin tapahtumasta

 

Logomo-teatteri

Logomo-teatterin katsomo on osittain muunneltava. Teatteritilasta voidaan poistaa osa nousevasta katsomosta, jolloin sali on suurimmaksi osaksi tasaista lattiaa. Silloin, kun nouseva katsomo on normaalisti käytössä, sali on kuin mikä tahansa teatteri; 300–350 istuinta pääkatsomossa B ja viitisenkymmentä parvella C.

Molemmat katsomot ovat esteettömiä, hissillä pääsee B-katsomon takaosaan ja C-katsomoon. Ensisijaiset pyörätuolipaikat ovat B-katsomon takaosassa.

LOGI-salit

LOGI-saleissa ei ole kiinteitä katsomoita, vaan ne rakennetaan aina tapauskohtaisesti tarpeen mukaan. Tästä syystä niiden katsomot ovat useimmiten tasaisella lattialla. Paikkoja LOGI 1- ja 2 -saleihin saadaan noin 300, LOGI 3 -saliin 400.

MOVE-salit

MOVE 1 -sali on monikäyttötila. Salissa ei ole kiinteää katsomoa, vaan se rakennetaan aina tapauskohtaisesti tarpeen mukaan. Tästä syystä katsomo on useimmiten tasaisella lattialla. Saliin mahtuu noin 150 katsojaa.

MOVE 2 on sen sijaan kiinteällä, nousevalla 126-paikkaisella katsomolla varustettu auditoriomainen tila, joka on varusteltu myös elokuvien näyttämiseen, niin digitaalisesti kuin 35 mm filmilläkin. Tila toimii myös erinomaisesti seminaaritilaisuuksiin.

 

Logomo L-Sali

12_logomo_l_rock

Logomo M-Sali

13_logomo_m_opera

Logomo S-Sali

14_logomo_s_congress

Esteettömyys

Esteettömyys on ollut tärkeä osa Logomon suunnittelua. Kaikkiin kerroksiin pääsee hissillä ja oviaukkojen kynnysten määrä on pidetty minimissä. Yksi harmillinen poikkeus kuitenkin on: Logomo-salin B-katsomossa ei ole pyöratuolipaikkoja. Niiden tekeminen liikkuvaan katsomoelementtiin vanhassa rakennuksessa on ollut mahdotonta. Tästä syystä pyörätuolipaikat on sijoitettu ylempään C-katsomoon, jonne pääsee hissillä. Se on kutakuinkin yhtä lähellä lavaa kuin B-katsomokin, joten sieltä on erinomainen näkyvyys lavalle.

Kuuloesteettömyys hoidetaan ns. henkilökohtaisilla kaulasilmukoilla. Vaatesäilytyksestä saa lainaksi langattoman vastaanottimen ja kaulaan ripustettavan huomaamattoman induktiosilmukan, joka toimii oman kuulokojeen kanssa.

JaaShare on FacebookTweet about this on Twitter