Leena Nio

Art Goes Logomo –näyttelyssä on mahdollisuus nähdä kuvataiteilija Leena Nion (s. 1982) tuoreimpia öljyvärimaalauksia.

Viime aikoina Nio on rinnastanut maalauksissaan kuvakulttuurimme erilaisia traditioita ja sekoittanut populaaria kuvastoa taidehistorian viittauksiin tai kitschiin. Kesänäyttelyn teoksia ovat inspiroineet historiallisten maalausten naisfiguurit, joiden alkuperäinen olemus katoaa taiteilijan käsissä etäälle.

Uusimmassa maalaussarjassa Nio on jälleen haastanut itseään vaativalla uudella tekniikalla. ’Eristystekniikkaa’ hyödyntäen taiteilija kuin ompelee kankaalle ilmavaa jälkeä, joka muistuttaa impressionistista siveltimenvetoa, toisaalta kuin kirjontaommelta. Vaikutelmassa tekniikat sekoittuvat ja värien kirjo luo elävää pintaa. Vaikka Niolle on tunnusomaista kehittää ja omaksua erilaisia maalaustekniikoita, kiinnostus monitasoiseen ja kerrokselliseen kuvaan ja sen rakentamiseen on säilynyt uralla punaisena lankana.

Transformation I, 2016

Kuvataideakatemiasta vuonna 2010 valmistunut Nio on palkittu Suomen taideyhdistyksen Dukaattipalkinnolla ja valittu Ars Fennica –ehdokkaaksi vuonna 2014. Hänen teoksiaan lukeutuu mm. Nykytaiteen museo Kiasman, Sara Hildénin taidemuseon ja Saastamoisen säätiön kokoelmiin. Lähiaikoina taiteilija on ollut mukana julkisen taiteen projekteissa mm. Espoossa.