Nanna Susi

Syntynyt 1967 | Asuu ja työskentelee Helsingissä

Suden teokset ovat läheltä katsottuna värien ja tekstuurien yhteispeliä, fyysisen työn ja värin luonteen pyrkiessä esiin. Etäisyys katsojan ja teoksen välillä muuttaa suhdetta pintaan, kokonaisuuteen ja maalauksen välittämään viestiin. Moniulotteisuus avaa teosta monella eri tapaa ja sitä voi lähestyä monin eri tavoittein.

Suden töistä löytyy voimakasta intuitiomaisuutta ja romanttisia elementtejä, ekspressionistisen maalaustyylin kumpuessa sisältä päin teoksiin. Värien sävyt ja maaliaineen työstö peilaavat subjektivisuutta siinä missä aiheet toistavat luonnon pehmeitä ja lohduttavia muotoja ja olemusta. Kontrasti luo mieleenpainuvia jännitteitä ja intensiivisiä aistimuksia.

A Swish of History and a Small Flower, 2017

Taiteilijan työskentely on tutkailevaa ja kyseenalaistavaa ja hän punnitseekin joka vuosi jatkaako taiteilijana. Asioiden näkeminen uudella tavalla vaikeutuu ja ajatusten kirjo kaventuu, mitä kauemmin ja enemmän taiteilija on maalannut. Perspektiivin laajentaminen pätee niin katsojaan kuin taiteilijaan, asioiden näkeminen uudella tavalla on haaste mikä useimmiten kannattaa.