Riiko Sakkinen

Provosoivista ja kantaaottavista teoksistaan tunnettu kuvataiteilija Riiko Sakkinen (s.1976) tuo Art Goes Logomo -näyttelyyn aikamme ilmiöitä ja maailmapolitiikkaa kritisoivia teoksia.

Sakkisen kehittämä Turborealismi-suuntaus kritisoi globalisoituneen kapitalismin näennäistotuuksia ja valjastaa poptaiteen hengessä kulutuskulttuurimme materiaalikseen. Riiko Sakkisen lähtökohdaksi voi päätyä niin lääkepakkaus kuin makeanvärinen muropaketti ja aihe valikoitua digitaalisen viihdekulttuurin, prostituution, maailmapolitiikan ilmiöistä mihin tahansa taiteilijan mieltä vahvasti liikauttavaan aiheeseen. Sakkiselle taide on väline ilmaista mielipiteitä, sohaista valtavirtaan – ennen kaikkea taide on ase, jolla voi osoittaa kohti epäkohtia.

My Favorite Restaurants in Ramallah, akryyli ja emali kankaalle, 2015
My Favorite Restaurants in Ramallah, akryyli ja emali kankaalle, 2015

Sakkisen tuotanto koostuu maalauksista, piirroksista, veistoksista, seinämaalauksista, installaatioista ja erilaisista taiteellisista interventioista. Espanjassa asuva kuvataiteilija valmistui Kuvataideakatemiasta 2002. Sakkisen galleria- ja museonäyttelyitä on ollut laajasti sekä Suomessa että kansainvälisesti ja hänen teoksiaan on mm. kokoelmissa: Museum of Modern Art, New York; Bury Art Museum, Bury; Nykytaiteen museo Kiasma, Helsinki ja Helsingin taidemuseo HAM.