Logomo Kitchenin juhlavuoden menussa maistuvat puhtaat maut

Pitkän linjan ravintola-ammattilainen ja Master Chef -kokkikilpailun tuomarina tutuksi tullut keittiömestari Risto Mikkola on suunnitellut Logomo Kitchenille Suomen itsenäisyyden juhlavuoden menun, joka on tarjolla ryhmille.

Juhlamenussa maistuvat kotimaiset maut ja raaka-aineet. Inspiraation Mikkola on hakenut Suomen puhtaasta luonnosta.

–Puhtaat raaka-aineet ja selkeät maut. Savustettu maku alkuruoassa, hyvin valmistettu kotimainen porsas, jonka kruunaa juhlavaan muotoon tuotu mallas, puhtaat juurekset ja lopuksi marjaisa jälkiruoka. Erittäin suomalainen makuelämys, hän kuvailee.

Yksi suomalainen ruoka on ylitse muiden

Mikkola on työskennellyt myös ulkomailla, esimerkiksi kalifornialaisen kasinon keittiössä. Mitkä asiat hän näkee suomalaisen keittiön valttikortteina?

–Meillä on Suomessa huikeita juttuja, joita pitäisi arvostaa enemmän. Esimerkiksi pohjoinen ilmasto ja valoisat kesät tuovat metsämarjoihin ja sieniin ainutlaatuista makua. Ja on yksi raaka-aine, joka täällä on ylitse muiden – hyvässä maassa kasvanut ja paljon aurinkoa saanut uusi peruna. Sille ei löydy maailmalta voittajaa, Mikkola linjaa.

Turussa on vahva ruokakulttuuri

Entä sitten turkulainen makumaailma, miten ”ruokapääkaupungista” tuleva keittiömestari näkee sen?

–Turku on nostanut profiiliaan valtavasti. Täällä on useita upeita ravintoloita, jotka panostavat omiin vahvuuksiinsa ja paikallisiin raaka-aineisiin. Lisäksi on hienoa huomata, että keittiömestarit ovat pääsääntöisesti paikallisia, hän kehuu.

Oli miten oli, mukaan mahtuu kyllä myös yksi helsinkiläinen, joka on laatinut meille upean suomalaisen juhlamenun.

Tervetuloa maistamaan!

Suomi 100 -juhlavuoden menu on tarjolla Logomo Kitchenissä ryhmille. Lataa menu tästä.