KINOKOPLA: CAPTAIN FANTASTIC

Pitkän näyttelijänuran tehneen Matt Rossin ohjaama ja käsikirjoittama draamaelokuva Captain Fantastic on koskettava kertomus eristäytynyttä elämää elävän perheen kohtaamasta tragediasta, ja sen seurauksena tapahtuvasta suuresta elämänmuutoksesta. Humoristinen ja ennalta-arvaamattomia käännöksiä sisältävä elokuva käsittelee muun muassa perhearvoja, vanhemmuuden tuomia haasteita sekä nykypäivän Amerikkaa.

Luonnon helmassa Amerikan luoteisosan metsässä eletty pelkistynyt, omavarainen ja selviytymiseen pohjaava elämäntyyli joutuu perheen isän (Viggo Mortensen) tahtomatta väistymään modernin maailman ja sen tuomien erilaisten arvojen tieltä. Vanhemmat ovat vannoutuneet kasvattamaan kuusi lastaan omaperäisellä tavalla, mutta joutuessaan muuttamaan pois yhteiskunnan ulkopuolelle rakennetusta paratiisistaan, joutuu isä keskelle kysymyksiä oikeanlaisesta vanhemmuudesta ja lasten kasvatuksesta. Oman ruuan kasvattamiseen ja metsästämiseen tottuneet kotiopetetut lapset joutuvat kohtaamaan täysin erilaisen elämäntavan ja sopeutumaan sen tuomiin haasteisiin. Perheen omaperäinen kasvatustyyli kyseenalaistuu, kun lapset kohtaavat todellisen ja ennennäkemättömän sivilisaation uhat ja mahdollisuudet.

Captain Fantastic on saanut tunnustusta palkintogaaloissa. Ajatuksia herättävässä ja lämminhenkisessä elokuvassa nähdään muun muassa Taru sormusten herrasta –trilogiasta tuttu Viggo Mortensen, joka on suorituksestaan ehdolla parhaan miespääosan Oscar –palkintoon. Mortensen oli ehdolla myös Golden Globe –gaalassa draamaelokuvan paras miespääosa palkinnon saajaksi. Matt Ross voitti elokuvalla parhaan ohjaajan palkinnon Un Certain Regard –sarjassa Cannesin elokuvajuhlilla.

– Bea Karlstedt

Esitysajat: klo 17.00 ja 20.00

Elokuvan kesto: 118 min

Ikäraja: K12

Liput: 5€ (vaatii jäsenkortin 1€)

Tila: MOVE 2 – sali

Järjestäjä: Kinokopla

Lisätiedot: http://kinokopla.fi/index.html