LUX FILM DAYS – BPM

La 18.11.2017

Klo 17.00

Ovet klo 16.30

MOVE 2

Vapaa pääsy

 

Euroopan parlamentin LUX-palkinto myönnetään vuosittain marraskuussa parhaalle, ajankohtaiselle ja eurooppalaista identiteettiä luotaavalle elokuvalle. Finaalielokuvat nähdään näytöksissä ympäri Eurooppaa ilmaisnäytöksissä tekstitettynä kunkin maan omalle kielelle. Tänä vuonna palkintoehdokkaat ovat Robin Campillon BPM (BEATS PER MINUTE), Amanda Kernellin SAAMELAISVERI (Sameblod) ja Valeska Grisebachin WESTERN. Suomessa LUX Film Days -näytökset järjestetään Helsingissä, Turussa ja Oulussa KAVIn ja Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimiston yhteistyönä.

BPM (Beats Per Minute) (2017)

120 battements par minute

Maa: Ranska

Tekstitykset: suom. tekstit/svensk text

Kesto: 144 min

Ohjaaja: Robin Campillo

Käsikirjoitus Robin Campillo & Philippe Mangeot

Pääosissa: Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel, Antoine Reinartz, Mehdi Touré

Kopiotieto: 2K DCP

Robin Campillon moniääninen draama kuvaa Parisiin ACT UP -aktivistiryhmää, joka taisteli 1990-luvun alussa AIDS-kriisin taltuttamiseksi. Toiminta kohdistettiin erityisesti päättäjiin ja lääketehtaisiin, jotka eivät toimineet tarpeeksi tehokkaasti auttaakseen sairastuneita. Keskeisenä elementtinä elokuvassa ovat tunteikkaat kokoontumiset, joissa ryhmä pohtii menetelmiään ja filosofiaansa. Tärkeässä roolissa ovat myös ihmissuhteet ja ystävyydet.

Järjestäjät: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto ja Varsinais-Suomen elokuvakeskus

Lisätiedot (www): https://luxprize.eu/agenda-2017

Ovet aukeavat: klo 16.30

Tapahtuma alkaa: klo 17.00

Tapahtuman kesto: 144 min

Tila: MOVE 2