LUX FILM DAYS – SAAMELAISVERI

Ti 28.11.2017

Klo 17.30

Ovet klo 17.00

MOVE 2

Vapaa pääsy

 

Euroopan parlamentin LUX-palkinto myönnetään vuosittain marraskuussa parhaalle, ajankohtaiselle ja eurooppalaista identiteettiä luotaavalle elokuvalle. Finaalielokuvat nähdään näytöksissä ympäri Eurooppaa ilmaisnäytöksissä tekstitettynä kunkin maan omalle kielelle. Tänä vuonna palkintoehdokkaat ovat Robin Campillon BPM (BEATS PER MINUTE), Amanda Kernellin SAAMELAISVERI (Sameblod) ja Valeska Grisebachin WESTERN. Suomessa LUX Film Days -näytökset järjestetään Helsingissä, Turussa ja Oulussa KAVIn ja Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimiston yhteistyönä.

 

Saamelaisveri (2016)

Sameblod

Maa: Norja/Ruotsi/Tanska

Tekstitykset: suom. tekstit/svensk text

Ikäraja: 12

Kesto: 110 min

Ohjaaja: Amanda Kernell

Käsikirjoitus Amanda Kernell

Pääosissa: Lene Cecilia Sparrok, Mia Erika Sparrok, Maj-Doris Rimpi, Julius Fleischanderl, Hanna Alström

Kopiotieto: 2K DCP

1930-luvun Ruotsiin sijoittuvassa draamassa saamelaisteini Elle Marja haluaa ulos hänelle asetelluista raameista. Rasistinen yhteiskunta ei anna saamelaisille vapautta valita muuta kuin elämän perinteisten elinkeinojen parissa Lapissa. Amanda Kernellin palkittu elokuva käsittelee ennakkoluulojen vaikutuksia yksilöön ja kysyy, voiko ihminen unohtaa juurensa.

Järjestäjät: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto ja Varsinais-Suomen elokuvakeskus

Lisätiedot (www): https://luxprize.eu/agenda-2017