Shinkai: Your Name

Elokuva: Shinkai: Your Name

Su 29.10.2017

Klo 17 ja klo 20

MOVE 2 -sali

 

Liput: 5 €

Sarjakortti: 24€, opiskelijakortilla 22 €

 

YOUR NAME.

(kimi no na wa, Japani 2016) 106 min, K7

Japanilainen your name. on auteur-ohjaaja ja käsikirjoittaja Makoto Shinkain viides kokopitkä elokuva. Elokuva perustuu Shinkain omaan novelliin, joka julkaistiin vain kuukausi ennen elokuvan ensi-iltaa. Kriitikoidenkin ylistämä ja useilla festivaaleilla palkittu your name. on saavuttanut arvostusta erityisesti hätkähdyttävän upean visuaalisen ilmeensä sekä vahvoja tunteita herättävän juonensa ansiosta. Tämän lisäksi elokuva on pärjännyt poikkeuksellisen hyvin myös lippukassoilla, sillä se on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti eniten tuottanut anime-elokuva.

Your name. kertoo tarinan kahdesta teini-ikäisestä japanilaisnuoresta, jotka päätyvät yhdessä yhtä aikaa yliluonnolliseen ja toisaalta hyvin maanläheiseen seikkailuun. Mitsuha (Mone Kamishiraishi) on pienen vuoristokaupungin pormestarin tytär; kunnollinen, mutta elämäänsä kyllästynyt lukiolaistyttö, joka haaveilee olevansa komea tokiolaispoika. Taki (Ryûnosuke Kamiki) on niin ikään samanikäinen poika Tokiosta, joka unelmoi tulevaisuudesta arkkitehtina. Eräänä aamuna nuoret heräävät suureksi järkytyksekseen toistensa kehoissa. Hahmot pääsevät siten toteuttamaan itseään – ja tutustumaan toisiinsa – täysin uusilla tavoilla.

Your name. on ilmeisen epätavallinen kasvutarina, jota ei voi lokeroida tarinallisesti vain yhteen genreen. Elokuvan päähahmojen kuvaus on toteutettu huolellisesti, eikä siten jää hahmoja ympäröivän taianomaisen maailman varjoon. Hauskan vivahteen elokuvan tunnelmaan tuo Radwimps-yhtyeen esittämät lennokkaat j-rock-kappaleet. Katsoja voi ikään katsomatta samaistua nuorten hahmojen kiihkeään ja intensiiviseen ajatuksenvirtaan nautiskellen samalla maalauksellisen upeasta animaatiosta ja vaikuttavasta eskapismista.

Emma Vuorinen

Elokuvan järjestäjä: Kinokopla