Turussa ainutlaatuinen kuntosalikonsepti tarjoaa yksilöityä valmennusta Logomossa

Roosa Hannula ja Mikko Äikäs yhdistivät työn ja harrastuksen sekä hyvinvointi- ja businessosaamisensa. Tuloksena on Hyvinvointivalmennus Studio One, personal trainer -studio, jonka tavoitteena on tuoda asiakkailleen jaksamista arkeen liikunnan ja oikean ruokavalion avulla.

Hyvinvointivalmennus Studio One on yksi Logomon uusimpia tulokkaita. Personal trainer ja ravintovalmentaja Roosa Hannulan sekä personal trainer Mikko Äikkään toimitilasta Logomo Byråsta ei löydy riveittäin työpöytiä ja päätteitä, vaan kuntosalilaitteita, painoja, tekonurmea ja kahvakuulia.

– Konseptimme on Turussa ainutlaatuinen, kertoo Äikäs.

Studio One ei tosiaan ole mikään perinteinen kuntosali. Yritys tarjoaa nimenomaan valmennusta, eli Logomo Byråssa sijaitsevalla uudella salilla rehkiessä vieressä on aina personal trainer, joka kannustaa ja ohjaa. Yrityksessä työskentelee yhteensä kuusi valmentajaa, yksi fysioterapeutti ja yksi hieroja.

– Haluamme tarjota matalan kynnyksen palvelua. Salille meneminen yksin muiden katseiden alle voi tuntua liian hurjalta. Meillä treenaa yleensä yksi tai kaksi ihmistä kerrallaan, aina valmentajan kanssa, Äikäs selittää.

Ihminen on kokonaisuus

Pelkällä painojen nostamisella ei kuitenkaan luoda vielä tuloksia. Äikäs muistuttaa, että ihminen on kokonaisuus, ja siksi huomioon otetaan myös ravitsemus.

– Panostamme aidosti myös ravintopuoleen. Emme tarjoa valmiita ruokavalioita, vaan lähdemme aina yksilön tarpeista ja tavoitteista. Tarkoitus on saada pysyviä muutoksia aikaan, Hannula kertoo.

Asiakkaita ovat niin yksityishenkilöt kuin yrityksetkin. Sekä Hannulalla että Äikkäällä on taustansa liike-elämässä, jossa molemmat huomasivat yksilön hyvinvoinnin merkityksen.

– Työelämässä on paljon stressiä, paikallaan istumista ja ehkä unohdetaan syödä työpäivän lomassa hyvin. Se kaikki näkyy paitsi yksilön jaksamisessa, myös työntekijän tuottavuudessa, Äikäs kuvailee.

Monelle lienee tuttua työpäivän jälkeen tai aikana kiusaava niska- ja hartiakipu, päänsärky tai jalkoja härnäävä pakottava tunne.

– Kaikki ovat merkkejä liikkeen puutteesta, Äikäs kertoo.

Hyvinvointia yksilölle ja yritykselle

Kun vointi ei ole hyvä, ei töitäkään jaksa tehdä täysillä.

– Huono vointi näkyy paitsi sairaspoissaoloissa, myös työssä jaksamisena. Kun kiinnittää huomiota liikuntaan, ravitsemukseen ja palautumiseen, työssä jaksaa innostuneena. Esimerkiksi myynti- ja asiakaspalvelutöissä verensokerin tasaisena pitämisellä on jo suuri merkitys, Hannula selittää.

Yrityksille Hyvinvointivalmennus Studio One tarjoaa esimerkiksi tyky-palveluja, workshopeja, luentoja ja koulutuksia.

– Jokainen yritys saa sellaista palvelua, mitä tarvitaankin. Jotkut haluavat kerran kuussa erilaisen workshopin, toiset joka perjantaisen hikiliikuntatreenin, Äikäs kuvailee.

Muutto Logomoon toi kolme kertaa lisää tilaa

Yritys toimi aiemmin Tuureporinkadulla. Uusissa tiloissa Logomo Byråssa tilojen koko kolminkertaistui, ja myös talon maine vaikutti uuden osoitteen valintaan.

– Täällä on 70 yritystä ja yli 400 työntekijää. Talossa on satojatuhansia kävijöitä vuosittain, ja sen maine on ainutlaatuinen, Äikäs kehuu.

– Voisi oikeastaan todeta, että tänne muutto ratkaisi kaikki kasvuun liittyvät haasteemme, toteaa Hannula.

Molemmat kannustavat myös logomolaiset tarttumaan tilaisuuteen.

– Olemme hyvin kiinnostuneita kuulemaan, mitä talon yritykset toivovat. Olemme täällä myös teitä varten, Äikäs kannustaa.

– Tänne on lyhyt matka työpäivän jälkeen, hymyilee puolestaan Hannula.

Hyvinvointivalmennus Studio Onen uusien tilojen avajaiset tiistaina 30.5. klo 16-19. Tervetuloa!

Teksti ja kuvat Iidaliisa Pardalin