Skip to main content

Nyt ääni on annettu meidän tärkeille taustajoukoillemme, jotka ovat kanssamme luomassa upeita elämyksiä juuri teille! Saimme napattua haastatteluumme KLV-Palvelun myyntipäällikkö Markku Laineen, joka on ollut Logomon toiminnassa mukana ensimmäisestä päivästä lähtien.

”Kahdeksan vuotta Logomoa muuttaa ihmistä, ja siitä tulee logomolaisempi kuin äiti Logomo itse. On ollut mielenkiintoista, mitä muutakaan voi sanoa.”, Markku toteaa.

Yhteistyökumppani KLV-Palvelu on toiminut Logomolla vuoden 2017 alusta asti.

Kysykää mielummin, mitä Logomon siivoukseen ei kuulu.

Siivous Logomolla voidaan jakaa toimistoihin ja yleisiin alueisiin, jotka siivotaan määrätyn suunnitelman mukaan viikosta toiseen. Yleiset alueet, esimerkiksi Byråssa ja Konttorissa aulat, käytävät ja muut vastaavat tilat siivotaan päivittäin. Toimistoissa on erilaisia siivoustiheyksiä ja lukemattomia variaatioita asiakkaan tarpeesta riippuen. Tapahtumatilojen siivous on oma lukunsa ja täysin poikkeavaa edellä mainitusta. Siellä eletään Markun sanojen mukaan hetkessä.

”Vaikka tuotesortimenttimme on niitä laajimpia alalla, niin täällä se on jokseenkin täysimittaisesti ollut käytössä. Logomo on sellainen, että täällä saa, ja pitää osata tehdä aivan kaikkea mitä siivoukseen voi kuvitella kuuluvan”

Siistit tilat ovat osa tapahtumakokemusta

Tapahtumissa on yleensä myös siivouspäivystys, saniteettitiloista pitää huolehtia tapahtuman aikana. Tapahtuman jälkeinen siivous tehdään pääsääntöisesti aamuisin, mikäli se suinkin on mahdollista.

”Vaikka meillä on usean vuoden kokemus täältä ja valtava rutiini tekemisestä, niin silti sattuu ja tapahtuu asioita mitä ei ole voinut ennakoida. Suurta epätoivoa suorastaan aiheuttaa konfettien ampuminen tapahtuman yhteydessä, ja samaan sarjaan laitamme popcornien myynnin ja viemisen katsomoon. Molemmat ovat suoraan jostain syvältä, joskin niihinkin on jo tottunut. Mikään ei enää varsinaisesti yllätä”, Markku naurahtaa.

”Kun tapahtumasiivous aikanaan aloitettiin täällä, niin kaikki tehtiin puhtaaksi heti tapahtuman jälkeen yöllä. Tuntui tärkeimmältä asialta, että kaikki oli heti aamusta siistiä. Näin jälkeenpäin ajatellen yötekeminen oli ihan tyhmää ja tarpeetonta, aikaa vievää ja kallista. Nyt näitä tehdään aamuisin ja siivous näkyy talossa, niin kuin se tietysti saakin ja pitää näkyä”, Markku toteaa.

Yllä kerrottujen siivousten lisäksi täällä tehdään myös ikkunoiden pesuja, kokolattiamattojen ja tuolien pesuja, lattioiden pesuja ja vahauksia, yläpölyjen siivouksia, painepesuja ja jopa kuivajääpuhallustakin.

YLLÄTTÄVÄÄ: Logomon seinistä ei ole koskaan jouduttu poistamaan graffiteja.
”Ratapihan viereisen vanhan kiinteistön luulisi kiinnostavan graffitityyppejä, mutta ei vaan ole sytyttänyt. Liekö niin, että paikka on erityisessä suojelussa.”, Markku pohtii.

Yksi iso perhe

Kysyimme Markulta, mikä hänen mielestään on Logomossa parasta ja vastaus oli hyvinkin selvä:

”Mehän toimimme yrityksenä ympäri Logomoa, ja olemme tekemisissä lähes kaikkien kanssa täällä. Ihmiset ovat rennon oloisia, ja isoja kommervenkkeja ei ole tullut kenenkään kanssa. Eikä edes pieniä. Ollaan ystävällisiä ja tullaan toimeen keskenään.Parasta täällä on ollut myös tämän kaiken kasvun ja kehityksen seuraaminen, ja mukana tekeminen ajan saatossa. Tänne tultiin aikanaan tietämättä oikeastaan mihin tultiin, ja mitä oli odotettavissa. Ei voinut tietää, ja jos olisikin tiedetty niin oltaisiin silti tultu, eikä ymmärretty lähteä pois”.

MARKUN TAPAHTUMAVINKKI: ”Amorphis kiinnostaa, samoin Joutsenlampi. Matti ja Teppo ovat viimeistä kertaa Logomossa. Itseasiassa kai kaksi viimeistä kertaa”.

Takaisin uutisiin!