Skip to main content

Esteettömyys

Hissillä jokaiseen kerrokseen

Esteettömyys on ollut tärkeä osa Logomon suunnittelua. Kaikkiin kerroksiin pääsee hissillä ja oviaukkojen kynnysten määrä on pidetty minimissä. Yksi harmillinen poikkeus kuitenkin on: Logomo-salin B-katsomossa ei ole pyöratuolipaikkoja. Niiden tekeminen liikkuvaan katsomoelementtiin vanhassa rakennuksessa on ollut mahdotonta. Tästä syystä pyörätuolipaikat on sijoitettu ylempään C-katsomoon, jonne pääsee hissillä. Se on kutakuinkin yhtä lähellä lavaa kuin B-katsomokin, joten sieltä on erinomainen näkyvyys lavalle.

Kuuloesteettömyys hoidetaan ns. henkilökohtaisilla kaulasilmukoilla. Vaatesäilytyksestä saa lainaksi langattoman vastaanottimen ja kaulaan ripustettavan huomaamattoman induktiosilmukan, joka toimii oman kuulokojeen kanssa.

Usein kysytyt kysymykset

Pääseekö pyörätuolilla saapuvan asiakkaan avustaja ilmaiseksi tapahtumiin vai riippuuko tämä tapahtuman järjestäjästä?
Asiasta päättää tapahtuman järjestäjä. Logomo ja Lippupiste toivovat, että tapahtumajärjestäjät toimivat asiassa yleisen käytännön mukaan, jolloin avustaja pääsisi ilmaiseksi. Logomon tapahtumiin avustajat ovat pääsääntöisesti päässeet ilmaiseksi. Asia kannattaa kuitenkin aina tarkistaa lippuja ostaessa. Jos saattajalla pitää olla oma lippu, niitä voi ostaa ainoastaan Lippupisteen puhelinpalvelusta tai myyntipisteistä.

Onko Logomossa induktiosilmukka?
Logomossa on tarjolla ns. henkilökohtainen induktiosilmukkajärjestelmä. Logomon narikasta saa lainaksi taskuun sopivan vastaanottimen ja siihen liitetyn silmukan, jonka voi pujottaa kaulaan. Henkilökohtainen silmukka toimii samoin kuin normaali rakenteisiin upotettukin eli oma henkilökohtainen kuulokoje laitetaan T-asentoon sitä käytettäessä.

Missä liikkumisesteisten LE-autopaikat sijaitsevat, ovatko paikat lähellä ovea?
Logomon LE-autopaikat löytyvät Logomo Kitchenin päädystä sekä LOGI-salin sisäänkäynnin läheisyydestä.

Katso kartta tästä »

Mistä löytyvät Logomon esteettömät WC:t?
Logomon kaikkien WC-tilojen yhteydestä löytyy aina myös inva-WC, joten WC-opasteiden seuraaminen johdattaa aina oikeaan paikkaan.

Missä sijaitsevat LOGOMO-salin pyörätuolipaikat?
LOGOMO-salin pyörätuolipaikat sijaitsevat Logomon 3. kerroksessa C-katsomon 8. rivillä, jonne on esteetön kulku aulasta hissillä. Tapahtuman mahdollistaessa pyörätuolipaikkoja saattaa olla tarjolla myös permannolla. Pyörätuoli- ja saattajapaikat varataan Lippupisteen palvelupisteistä ja puhelinpalvelusta. Sellaisessa hätäpoistumistilanteessa, jossa hissien käyttö on kielletty, järjestyksenvalvojat saattavat pyörätuoliasiakkaat portaikon yläpäähän, josta Pelastuslaitoksen väki kuljettaa asiakkaat turvaan.

Miten liikuntaesteisten kulkeminen onnistuu Logomossa?
Logomon kaikkiin tiloihin Logomon-salin B-katsomoa lukuunottamatta on esteetön kulku pyörätuolilla.