APUA SULAMISEEN – ILMASTOAHDISTUKSESTA ETEENPÄIN

La 12.01.2019

Liput

Vapaa pääsy

Tapahtuman tiedot

Päivä: 12.01.2019
Tapahtuma alkaa: 17:00
Tila: KINO-sali
Saapuminen »

 
Li Anderssonin tukiliike esittää:
APUA SULAMISEEN – Ilmastoahdistuksesta eteenpäin
Elokuvailta Logomon Kino-salissa (entinen MOVE 2)

Illan Aikataulu

17.00 Baltzar: Maailman onnellisin maa (Suomi 2018, 22 min)
17.30 Webster: Tulevilla rannoilla (Suomi 2017, 95 min)
19.05 Ilmastonmuutoksesta yleisön kanssa keskustelemassa Li Andersson, Carmen Baltzar ja Amro El-khatib
20.00 Tilaisuus päättyy
Maapallo lämpenee ja se harmittaa. Joitain jopa ahdistaa. Kansanedustaja Li Anderssonin tukiliike tarjoaa apua ilmastoahdistukseen elokuvanäytöksen ja keskustelupaneelin muodossa.

 

ELOKUVAT:

Carmen Baltzar: Maailman onnellisin maa (Suomi 2018, 22min)

Elokuvaillan avaa Carmen Baltzarin dokumenttielokuva Maailman onnellisin maa. Ilmastonmuutoksen akuuteimmat vaikutukset eivät yletä vielä Suomeen. Ilmastoahdistus sen sijaan yltää. Maailman onnellisin maa on elokuva, jossa kolme milleniaalia istuu ilmastoterapeutin sohvalle työstämään ilmastoahdistusta ja siihen liittyviä tunteita ja ajatuksia. Miten pitäisi elää, kun elämää on vielä edessä enemmän kuin takana, mutta tulevaisuus on epävarma?

John Webster: Tulevilla rannoilla (Suomi 2017, 95min. Ääni englanti, tekstitys suomi)

Illan toisena elokuvana nähdään John Websterin Tulevilla rannoilla. Websterin dokumenttielokuva on testamentti 2060-luvulla syntyvälle lapsenlapsenlapselle Doritille. Millaisen perinnön jätämme ihmisille, jotka tulevat meidän jälkeemme? Voiko yksi ihminen vaikuttaa koko maailmaan?

Elokuvaohjelma on toteutettu yhteistyössä poliittisesti sitoutumattoman Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaalin kanssa.

Mitä voimme tehdä pelastaaksemme ilmaston ja siinä sivussa hankkiutuaksemme eroon ilmastoahdistuksesta? Lavalla elokuvien jälkeen klo 19 toistensa ja yleisön kanssa keskustelemassa kansanedustaja Li Andersson, ohjaaja Carmen Baltzar sekä aktivisti-eduskuntavaaliehdokas Amro El-khatib.

VAPAA PÄÄSY