ELOKUVAPÄIVÄ – BAYONETA

To 05.03.2020

Liput

Tapahtuma on ilmainen.

Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään saapumisjärjestyksessä.

 

Tapahtuman tiedot

Päivä: 05.03.2020
Ovet aukeavat tunti ennen tapahtuman alkua.
Tapahtuma alkaa: 19:00
Tila: KINO-sali, Logomo
Saapuminen »

 

Draamaelokuvan Bayoneta – Viimeinen isku.

Suomessa ja Meksikossa tuotettua elokuvaa kuvattiin Turussa muun muassa Varissuolla, Runosmäessä, Turun satamassa ja Förillä!

Elokuva kertoo meksikolaisesta  Miguel ”Bayoneta” Galindezista, joka on entinen ammattilaisnyrkkeilijä Tijuanasta. Hän on paennut menneisyyttään ja päätynyt maailman toiselle laidalle, Suomen Turkuun. Siellä hän palaa nyrkkeilysalille ja valmentaa Remua titteliotteluun.

Vaikka Miguel onkin jättänyt Meksikon tapahtumat taakseen ja tutustunut suomalaiseen Saritaan, menneisyys ei päästä häntä otteestaan. Erilainen paikka ja kulttuuri ajaa Miguelin miettimään itseään ja päästäkseen elämässään eteenpäin, hän päättää, että hänen on noustava kehään vielä kerran.

Topias Tiheäsalo on paikalla kertomassa osuudestaan Bayonetan tekemisessä.

Tiheäsalo on tehnyt runsaasti musiikkia mykkäelokuvanäytöksiin, viime aikoina ennen kaikkea yhdessä Laura Naukkarisen ja Hermanni Yli-Tepsan kanssa. Hän on säveltänyt musiikin Kyzza Terrazasin ohjaamaan elokuvaan Bayoneta (Meksiko/Suomi 2018), josta hän sai Meksikon elokuva-akatemian Ariel-palkintoehdokkuuden parhaasta elokuvasävellyksestä.

Topias Tiheäsalo (s. 1978) on Turussa asuva kitaristi, joka soittaa improvisoidun musiikin monia muotoja: free-jazzia, barokkimusiikkia ja vapaata improvisaatiota. Hän tekee myös äänitaidetta ja toimii osana turkulaista Himera-työryhmää, joka järjestää festivaaleja, konsertteja ja taidetapahtumia. Vuodesta 2014 alkaen Tiheäsalo on tehnyt Yle Radio 1:lle musiikin erikoisohjelmia ja sarjoja, joissa hän on keskittynyt jazziin, vanhaan musiikkiin, kamarimusiikkiin sekä improvisaatioon.

Tapahtuman järjestää Varsinais-Suomen elokuvakeskus ja Suomalaisen elokuvan festivaali.

www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=8hSvazCgPlA&feature=emb_title
www.elokuvapaiva.fi
https://www.facebook.com/events/751888635320642/