Flame Jazz – Teemu Viinikainen

Pe 20.05.2022
Osta liput » Tilaa tarjoilut »

Liput

Peruslippu: 22,5 €Eläkeläislippu: 20,5 € Opiskelijat ja lapset 7-17 v. (+varusmiehet, työttömät): 15,5 €Alle 7-vuotiaat ja saattajat palvelumaksun hinnalla.

Tapahtuman tiedot

Päivä: 20.05.2022
Ovet aukeavat tunti ennen tapahtuman alkua.
Tapahtuma alkaa: 19:00
Tila: Kino-sali
Saapuminen »

 

Teemu Viinikainen – kitara

Teemu Viinikainen on yksi lahjakkaimmista jazzkitaristeistamme, joka tunnetaan erityisesti vuosikymmenten harjoittelun tuloksena syntyneestä ja huippuun asti kehittyneestä soundistaan. Hänen taitonsa on noteerattu ympäri maailmaa, ja jazzkitarismin edelläkävijät, kuten Wayne Krantz, Pat Metheny tai John Scofield puhuvat Viinikaisesta työnsä jatkajana.

Viinikainen on vahvan tunnelman taituri, jonka soitto perustuu niukkuuteen. Soittaessaan hänen ympärillään leijuu zeniläinen keskittyneisyys, joka on kaikesta esiintymisestä riippumaton. Tekniikkaa mestarilliselta soittajalta ei puutu, mutta Viinikainen tuntuu ottaneen päämääräkseen metsästää täydellistä ääntä.

Illan konsertin yhteydessä esitetään lyhytelokuva Hiljaisuus… ja äänen synty, jossa seurataan Viinikaiselle viimeistä piirtoa myöden hänen toiveidensa mukaan rakennetun kitaran valmistumista aina sen luovutushetkeen saakka. Noin 20-minuuttisessa dokumentissa kuullaan myös Viinikaisen, soitinrakentajamestari Ari-Pekka Paasosen ja näyttelijä Hannu-Pekka Björkmanin välisiä keskusteluita äänen synnyn mysteeristä ja siitä, miten nämä kolme oman alansa huippua sitä lähestyvät. Turussa nähdään Tommi E. Virtasen käsikirjoittaman ja ohjaaman dokumenttielokuvan ensiesitys.

***

Nauti herkullinen tapas-lankku ennen konserttia! Suomalaisia tapaksia sisältävä menu tarjoillaan Logomo Kitchenissä tuntia ennen konsertin alkua.

Tapas-lankku:
Iberico-kinkkua, serrano-kinkkua, manchegojuustoa, guindilla-paprikaa, marinoituja oliiveja, grillattua kesäkurpitsaa, munakoisokaviaaria ja tuoretta talon focacciaa (saatavana myös gluteenittomana).

Olethan yhteydessä meihin, mikäli sinulla on erityisruokavalio.
Huomioimme kasvis-/erityisruokavaliot etukäteen tilattuna.
Vesi sisältyy hintaan, muut juomat voi tilata paikan päällä.
Yli 10 hengen ryhmille suosittelemme juomien etukäteistilausta.

Erityisruokavaliot ja juomatilaukset: myynti@logomo.fi tai puh. 029 123 4808 (arkisin klo 9-16)