I/O-Speksi 2022 – Tie Kotiin

Ti 24.05.2022
Osta liput »

Liput

Liput 15/18/23 €

Tapahtuman tiedot

Päivä: 24.05.2022
Ovet aukeavat tunti ennen tapahtuman alkua.
Tapahtuma alkaa: 18:00
Tila: Teatro-sali, Logomo
Saapuminen »

 

I/O-Speksi lavalla jälleen keväällä 2022!

I/O-Speksi on Index yhteiskuntatieteet ja kasvatustieteet ry:n sekä Turun luokanopettajaopiskelijat Opex ry:n yhteinen speksi.

Lähtökohdiltaan speksi on käsikirjoitettu näytelmä, jonka juonen kulkua värittää live-musiikki ja tanssi. Improvisaatio, eli tuttavallisemmin ”omstartit” erottavat speksit muusta teatteritaiteesta. Omstarteissa yleisö ottaa aktiivisen roolin ja vaikuttaa juonen kulkuun mitä omalaatuisimmilla tavoilla. Kun yleisöstä huudetaan ”omstart”, on esiintyjien esitettävä kohtaus tai repliikki uudelleen. Omstartteja voi maustaa myös lisäämällä niihin erilaisia määreitä. Jokaiselle speksissä esiintyneelle huudot ”omstart ruotsiksi!” tai ”omstart, kerro totuus!” kuulostavat tutuilta. Toisinaan omstartit esimerkiksi herättävät kuolleita eloon, tai yleisö pääsee seuraamaan bändin jäsenten kukkotappelua. Näissä tilanteissa ajankohtaisilta aiheilta tai yllätyksellisiltä juonenkäänteiltä ei vältytä. Omstarttien ansiosta jokainen speksiesitys on ainutlaatuinen. Legendojen mukaan I/O-Speksin esityksessä yleisö on villiintynyt huutamaan jopa toista sataa omstarttia

I/O-Speksi esittää:

I/O-Speksi 2022 – Tie Kotiin

 Jatkosodan viimeiset viikot lähenevät loppuaan. Karjalan Kannaksen tuntumassa sijaitseva Suomen armeijan pieni kenttätukikohta Makiavelli on saanut elää verrattain rauhaisaa asemasodan arkea. Sodankulun kannalta strategiset sähkeet ja kirjeet kulkevat viestikeskuksen kautta, jossa nuori viestilotta Aino on niitä vastaanottamassa. Asiat alkavat kuitenkin mennä pahasti mönkään. Kirjeet alkavat tuoda yhä vain huonompia uutisia. Ikinä ei voi tietää kenen kohdalle ne osuvat.

Voiko sodasta selviytyä voittajana?

Miten käy rakkauden, jonka lähtökohdat ovat alusta asti mitättömät?

Ovatko kaikki oikeasti sitä, mitä antavat itsestään olettaa?

Voiko omiinsa luottaa, ja mitä ihminen loppujen lopuksi tarvitsee tunteakseen olevansa kotona?

Hyppää I/O-Speksin mukana aikamatkalle Suomen historiaan, ja ota selvää, miten Makiavellin väen käy!

Ohjaus: Milja Nordström

Sisältövaroitus: Sota, kuolema. Näytelmä käsittelee jatkosodan ihmiskohtaloita vuonna 1944. Emme suosittele näytelmää alle 12-vuotiaille.

I/O-Speksiin voi tutustua nettisivuilla www.iospeksi.fi sekä instagramissa @iospeksi.