Irina Björklund – Barely Ann-Mari

Pe 16.10.2020
Osta liput » Tilaa tarjoilut »

Liput

Pääsyliput: 32,00 €
Pyörätuoli + saattaja: 32,00 €
Muut saattajat: 1,50 €
Pääsylippu + tapas-lankku: 50,00 €

Tapahtuman tiedot

Päivä: 16.10.2020
Ovet aukeavat tunti ennen tapahtuman alkua.
Tapahtuma alkaa: 20:00
Tila: Teatro-sali, Logomo
K-18
Saapuminen »

 

Irina Björklundin korona-aikana tehty levy äänitettiin kokonaan etätyönä, jokainen muusikko erikseen kodeistaan käsin!

“Työtapa oli meille kaikille aika uusi, huolestuttava aluksi, mutta tilanne pakotti meidät löytämään toisenlaisia ratkaisuja, keksimään pyörä uudelleen.” kertoo Björklund.

Tuloksena on energiaa tuova ja suomalaista rauhantyötä ylistävä paketti, jota myös Taike on tukenut kohdeapurahallaan. Sävellyspartnereina toimivat 2020 Emman voittanut kansanmusiikkiyhtye Pauanne (Kukka Lehto, Tero Pennanen, Janne Haavisto), sekä Björklundin yhtyeestä entuudestaan tuttu Janne Lappalainen (mm Värttinä). Kyseinen ryhmä vastaa myös sovituksista, ja nähdään tietysti lavalla.

Kimmokkeena toimi Ylen uutuussarja Rauhantekijä, jossa Irina esittää pääosaa.

Rauhanneuvottelijoiden kenttätyöhön keskittyvä sarja inspiroi Björklundia kuvausten aikana kirjoittamaan esittämänsä hahmon näkökulmasta kappaleita. “Kuka tuo mystinen Ann-Mari on? Minua kiehtoi näyttelijänä, minkälaista henkilöä rauhanneuvottelijan työ vaatii – mitkä tuon tiukkojen raamien sisällä elävän ihmisen lähtökohdat ovat? Mikä häntä puskee eteenpäin? Mitä tunteita hän arjessaan kätkee? Mistä haaveista hän uransa vuoksi joutuu luopumaan? Entä onko rauha loppupelissä hänen käsissään..?” pohtii Björklund.

Björklundin sanoittama ohjelmisto on sarjan kansainvälisen luonteen takia lähinnä englanninkielistä – mutta televisiosarjan päähahmon tavoin voimakkaasti Suomeen juurtunutta. Jos näyttelijä-laulaja on viime vuosina kunnostautunut lähinnä suomalaisten ikivihreiden ranskankielisenä kääntäjänä, hän ei petä nytkään – joukkoon mahtuu hänen kääntämää J.H. Erkkoakin, tällä kertaa englanniksi. Levyn julkaisukiertueella kuullaan myös uutuussarjasta tunnistettavaa musiikkia.