JETHRO TULL

Su 10.01.2021
Osta liput » Tilaa tarjoilut »

Liput

Liput: 65,00 €
A- ja B-katsomo: ikärajaton
C-katsomo: K18

Tapahtuman tiedot

Päivä: 10.01.2021
Ovet aukeavat tunti ennen tapahtuman alkua.
Tapahtuma alkaa: 19:00
Tila: LOGOMO-sali
Saapuminen »

 

JETHRO TULL -KONSERTIT SIIRTYVÄT TAMMIKUULLE 2022!

Vallitsevan koronapandemiatilanteen takia Ian Andersonin johtaman Jethro Tull -yhtyeen konsertit Tampere-talossa, Tampereella 8.1.2021, Kulttuuritalossa, Helsingissä 9.1.2021 ja Logomossa, Turussa 10.1.2021 joudutaan siirtämään vuodella eteenpäin.

Turussa estradi vaihtuu siirron myötä Logomosta Konserttitaloon.

Alun perin maaliskuussa 2020 järjestettäväksi kaavaillut konsertit jouduttiin edellä mainitusta syystä jo viime keväänä siirtämään tammikuulle 2021.

 

KONSERTIN UUSI AJANKOHTA:

Sunnuntai 9.1.2022 – Konserttitalo, Turku

LIPUT:

Jos ostetut liput käyvät Turussa sellaisenaan. Turun Konserttitalossa on istumakatsomo, mutta numeroimattomat istumapaikat.
Lippujen mahdollista palautusta koskevat ohjeet löytyvät lippu.fi nettisivuilta. Rahojen palautus 31.1.2021 asti.

 

Lippu.fi/Jethro-Tull Lippu.fi/korona

 

1960-luvun lopussa perustettu brittiläinen rockyhtye Jethro Tull saapuu Logomoon maaliskuussa. Rockia ja folkrockia soittavan yhtyeen keulahahmona toimii laulaja-huilisti Ian Anderson.

Helsingissä, Turussa ja Tampereella nyt maaliskuussa konsertoiva kokoonpano on nimeltään JETHRO TULL!

Konserttikiertueen suunnitteluvaiheessa esiintyjäryhmästä käytettiin nimeä Ian Anderson Plays Jethro Tull, jolla kiertuetta ehdittiin myös markkinoida niin Suomessa kuin muuallakin maailmalla.

Kyseessä oli kuitenkin jonkinlainen työnimi, joka jäi ’kummittelemaan’ pitemmäksi aikaa kuin oli tarkoitus. Nimi aiheutti hämmennystä niin median, konserttijärjestäjien kuin etenkin fanienkin keskuudessa.

”Silloin, kun konsertin sisältö koostuu vain Jethro Tull –nimellä levytetystä materiaalista, niin kyseessä on Jethro Tull. Silloin, kun konsertissa esitetään myös sooloalbumeiltani tuttua materiaalia, niin esiintyjäryhmä on toiminut nimellä Ian Anderson presents… tai Ian Anderson plays… Selkeästi sanottuna tällä kiertueella kyse on Jethro Tullin musiikista ja kokoonpanosta nimeltä Jethro Tull,” yhtyeen perustaja ja keulakuva Ian Anderson toteaa jämäkästi.

Jethro Tull konsertoi Turun Logomossa lauantaina 14. päivä maaliskuuta. Ian Andersonin (huilu, kitara, bouzouki, mandoliini, huuliharppu ja laulu) lisäksi kokoonpanossa soittavat Joe Parrish (kitara), Scott Hammond (rummut & lyömäsoittimet), John O’Hara (kosketinsoittimet) ja David Goodier (basso).

Todettakoon, että kokoonpanossa viitisentoista vuotta soittanut kitaristi Florian Opahle jättäytyi hiljattain pois ja hänen tilallaan kitaraa soittaa edellä mainittu Joe Parrish.

Suomalaisten sydämet Ian Anderson ja Jethro Tull sulatti jo vuosikymmenet sitten. Ensimmäisen kerran yhtye nähtiin Helsingin Kulttuuritalon lavalla kylmänä pakkasiltana viitisen kymmentä vuotta sitten tammikuussa 1970. Sen jälkeen Jethro Tull on esiintynyt menestyksellisesti maassamme moneen kertaan. Viimeisin Jethro Tull -yhtyeen esiintyminen Suomessa tapahtui maaliskuussa 2018 Finlandia-talossa, Helsingissä. Sooloartistina Ian Anderson on konsertoinut Kultsalla maaliskuussa 2016 ja Porin Jazzeilla heinäkuussa 2017.

Vuonna 1968 perustettu Jethro Tull on pitkän uransa aikana julkaissut kolmisen kymmentä studio-albumia ja useita live-levyjä , joiden yhteenlaskettu maailmanlaajuinen myyntimäärä ylittää 60 miljoonaa kappaletta. Konsertteja matkan varrelle lasketaan kertyneen yli 3000 yli neljässäkymmenessä eri maassa.

Ian Andersonin häikäisevän menestyksellinen ja pitkä ura tukeutuu vahvasti Jethro Tullin ensimmäisiin vuosikymmeniin. Niinpä useimmat fanit olisivat pettyneitä, jos konsertissa ei kuultaisi esimerkiksi sellaisia klassikoita kuin ”Bourrée”, ”Song For Jeffrey”, ”Living In The Past”, ”Sweet Dream”, ”Aqualung”, ”Locomotive Breath”, ”Too Old To Die: Too Young To Die” ja ”Thick As A Brick”. ja ”Thick As A Brick”.

www.jethrotull.com