KAVI – ANDALUSIALAINEN KOIRA & SIMON JA VIETTELYKSET

Ma 02.12.2019

Liput

Liput: 6€
Liput myydään ovelta.
Ikäraja: K16

Tapahtuman tiedot

Päivä: 02.12.2019
Ovet aukeavat: 18:30
Tapahtuma alkaa: 19:00
Tila: KINO-sali
Kesto: 15 + 45 min
Tekstitys: suomi/ruotsi
Järjestäjät: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Varsinais-Suomen elokuvakeskus
Saapuminen »

 

Maanantai-iltana Logomossa voi taas nauttia leffaillasta! Valkokankaan täyttää KAVI – Andalusialainen koira & Simon ja viettelykset

SÄESTYS: TOPIAS TIHEÄSALO (Andalusialainen koira)

Andalusialainen koira on paitsi eräs sivilisaatiomme sielunmaiseman hurjimmin nähtyjä riepotteluja, myös härnäävän tulkintainen teos, joka nousee ajan ja paikan loogisten lakien ulkopuolelle ikuiseksi jokamielen taistelunäytökseksi. Elokuvan sisältämä ajalla leikittely on myös ilmeinen osoitus siitä, ettei Andalusialaista koiraa kuitenkaan pidä ottaa ihan haudanvakavasti.

Mies teroittaa partaveistään. Pilvi kulkee täydenkuun yli. Mies viiltää silmän veitsellään. Näin miellyttävästi avaa elokuvahistorian kuuluisin lyhytfilmi Andalusialainen koira uuden, syvällisemmän näkökulman kulttuurimme kahlitsemien ihmissuhteiden pinnan alla myllertäviin seksuaalisiin voimiin.

Ihminen on rietas eläin, jonka harteille kirkko, koulu, koti, taide, kasvatus, rooliajattelu, biologinen ja kultturellinen perintö ovat kasanneet hirmuisen määrän ostoja, käyttäytymismalleja, taakkoja ja syyllisyydentuntoja: muovanneet hänestä arvokkaan olennon. Näistä ihmissuhteiden kulkua määräävistä painajaisista, peloista, haluista, odotuksista ja luuloista Andalusialaisessa koirassa kiehtovasti ja hämmentävästi runoillaan.

Kopiot: 35mm filmi

Lisätiedot (www): https://kavi.fi/fi/ohjelmisto/aluesarjat/turku