Kinokopla esittää: Babyteeth

Su 03.04.2022

Liput

Yksittäisliput: 6€
Sarjakortit: 30€ / 25€

Lipunmyynti alkaa paikan päällä puoli tuntia ennen näytösten alkua

Tapahtuman tiedot

Päivä: 03.04.2022
2 näytöstä: klo 17 ja klo 20
Ovet aukeavat klo 16:30
Tila: Kino-sali
Saapuminen »

 

Lyhytelokuvia ja televisiota ohjanneen Shannon Murphyn ensimmäinen pitkä elokuva Babyteeth (Australia 2019) kertoo melko tutun tarinan: kiltti tyttö tapaa pahan pojan, ensirakkaus ja rimpuilua kohti vapautta suojatusta keskiluokkaisesta ympäristöstä. Palavasti itseään vanhempaan, huumeita välittävään Mosekseen (Toby Wallace) ihastuva päähenkilö Milla (Eliza Scanlen) on kuitenkin vakavasti sairas, joka osaltaan monimutkaistaa vapauden tavoittelua. Tyttärestään huolestuneiden vanhempien (Essie Davis ja Ben Mendelsohn) on vaikeaa sulattaa nuorten orastavaa suhdetta, mutta haastavassa tilanteessa he päättävät antaa näille mahdollisuuden.

Kauttaaltaan uskottavien roolisuoritusten joukossa erityisesti Eliza Scanlen loistaa pääroolissaan. Lupaavan uran alussa nuori näyttelijä esitti sairasta tyttöä myös Greta Gerwigin Pikku naisissa (2019), mutta Milla on täysin erilainen hahmo kuin herkkä Marchin perheen Beth. Nuoruutta kuuluu elää kuin viimeistä päivää, ja Millan on taisteltava päästäkseen ulos suojellusta elinpiiristään kokemaan tavalliset merkittävät hetket. Kapinaa, iloa, ihastumista – tunteet paistavat avoimesti Scanlenin kasvoilta, niin kuin vain teininä voi ennen aikuistumista ja sosiaalisten sääntöjen juurtumista käytökseen.

Elokuva muistuttaa siitä, että myös tyttöjen kasvukertomukset ovat kertomisen arvoisia. Vaikka keskiössä onkin romanssi, ensirakkautta tärkeämpää ovat Millan oma kokemus. Murphyn herkkyys kuvata ihmisyyttä sen kaikissa sävyissä tekee näennäisesti jo useampaan kertaan kuullusta tarinasta raikkaan.

Babyteeth
Australia 2019
Ohjaus: Shannon Murphy
Käsikirjoitus: Rita Kalnejais
Pääosissa: Eliza Scanlen, Toby Wallace, Essie Davis, Ben Mendelsohn
K12
118 min
Puhuttu kieli: englanti