Kinokopla esittää: Flux Gourmet

Su 09.04.2023

Liput

Liput ovelta.
Yksittäislippu: 7 €
Sarjakortti: 33 €
Opiskelijan sarjakortti: 28 €

K-16

Tapahtuman tiedot

Päivä: 09.04.2023
Ovet aukeavat 16.30
Tapahtuma alkaa: 17:00
Näytökset: klo 17 ja klo 20
Kesto: 111 min
Tila: Kino-sali
Saapuminen »

 

Flux Gourmet (Iso-Britannia, Unkari, Yhdysvallat 2022) Ohjaus: Peter Strickland

Absurdin omaperäistä aistien juhlaa!

Kulttiohjaaja Peter Stricklandin (Berberian Sound Studio, The Duke of Burgundy, In Fabric) uusin erikoisherkku sijoittuu yläluokkaisen esteetikon (Gwendoline Christie) johtamaan residenssiin, jossa harjoittelee kulinaarisen taiteen äänille omistautunut kollektiivi. Luomisprosessista raportoimaan palkattu kreikkalainen kirjailija alkaa kärsiä ruoansulatushäiriöistä, mihin laitoksen sarkastinen lääkäri toteaa: ”Ruoka olkoon lääkkeesi”.

Kokkailua kokeelliseen musisointiin yhdistelevää ryhmää alkavat samaan aikaan heikentää sisäiset riidat ja kollektiiviin ulkopuolelle jätettyjen kandidaattien ivalliset hyökkäykset.

Harvoin on elokuva ottanut ruoka-intoleranssia ja ihmisravintoa näin vakavasti tai kirjaimellisesti – ainakaan näin hallusinatorisin tuloksin. Mutta Flux Gourmet ei käsittele yksinomaan kulinaarisia ongelmia, vaan myös kysymystä taiteesta. Stricklandin musta komedia uudelleenkytkee jäljittelemättömillä, värikkäillä ja tarkoilla vedoilla kuvan niihin orgaanisiin prosesseihin, joita taide yleensä pitää epäpuhtaina ja mahdottomina hyväksyä. Ei provokaationa, vaan muistuttaakseen meitä siitä, että mielikuvitusta ei pidä nähdä luonnonmaailmasta erillisenä.

Puhuttu kieli: englanti, kreikka

Lue lisää: https://kinokopla.fi/info/