Kinokopla esittää: Hytti nro 6

Su 24.04.2022

Liput

Yksittäisliput: 6€
Sarjakortit: 30€ / 25€

Lipunmyynti alkaa paikan päällä puoli tuntia ennen näytösten alkua

Tapahtuman tiedot

Päivä: 24.04.2022
2 näytöstä: klo 17 ja klo 20
Ovet aukeavat klo 16:30
Tila: Kino-sali
Saapuminen »

 

Kinokoplalla on kunnia esittää Juho Kuosmasen Hytti nro 6, viime vuosien suurin kotimainen elokuvatapaus. Cannesissa Hytti nro 6 palkittiin Grand Prix-palkinnolla, festivaalien toiseksi arvostetuimmalla kunnianosoituksella. Suomalaisista Grand Prix:n on aiemmin voittanut vain Aki Kaurismäki elokuvallaan Mies Vailla Menneisyyttä vuonna 2002, jolloin hän pisti twistiksi Cannesin punaisella matolla.

Rosa Liksomin romaaniin löyhästi perustuva Hytti nro 6 on tarina Laurasta (Seidi Haarla), sydänsuruja potevasta suomalaisopiskelijasta, sekä Ljohasta (Juri Borisov), venäläisestä viinaan menevästä kaivosmiehestä, ja junasta jossa he tapaavat.  Määränpäässä odottavat vaatimattomat luolamaalaukset eivät tunnu kovin tärkeiltä Lauralle. Ne ovat tekosyy matkalle, jonka tarkoitus on tuttuun tapaan itsessään. Hytti on pieni kertomus, klassinen road movie ja kamarinäytelmä. Matkalla juodaan ja lauletaan, kinastellaan ja sovitaan. Kuosmanen ei pyri mullistamaan vanhaa lajityyppiä. Se on myös vilpittömän elokuvan vahvuus.

Hytti nro 6:n maailma on rajantakainen luoteis-Venäjä, loskainen ja harmaa paikka. Ajankohtaa ei tarkkaan määritellä, mutta yksityiskohdista voi päätellä sen olevan jossain 90-luvun puolivälissä. Kännyköitä ei vielä ole, c-kasettisoittimia ja ladoja ja samovaareja on. Vodkaa juodaan ja sisällä tupakoidaan. Hienosti toteutettu miljöö herättää nostalgiaa, kaipuuta sellaiselle Venäjälle joka saattoi joskus olla olemassa. Hytti nro 6 tuntuu häkellyttävän ajankohtaiselta. Herkkä tarina rakkaudesta joka ylittää ennakkoluulot ja kulttuurierot on hiljainen hätähuuto hulluksi tulleessa maailmassa. Hytti nro 6 tarjoaa sitä mitä parhaat elokuvat voivat tarjota: toivoa.

Hytti nro 6
Suomi, Venäjä, Viro, Saksa 2021
Ohjaus: Juho Kuosmanen
Käsikirjoitus: Juho Kuosmanen, Andris Feldmanis, Livia Ulman
Pääosissa: Seidi Haarla, Juri Borisov, Dinara Drukarova, Tomi Alatalo
106 min
K7
Puhuttu kieli: venäjä, suomi