Kinokopla: Kohti ääretöntä

Su 24.10.2021

Liput

Liput ovelta.
Yksittäislippu: 6 €
Sarjakortti: 28 €
Opiskelijan sarjakortti: 23 €

Tapahtuman tiedot

Päivä: 24.10.2021
Ovet aukeavat: klo 16:30.
Näytökset: klo 17 ja klo 20.
Kesto: 76 min
Ikäraja: K12
Tila: Kino-sali
Saapuminen »

 

Kohti ääretöntä (Om Det Oändliga, 2019) jatkaa Roy Anderssonin aikaisempien elokuvien Toisen kerroksen lauluja (2000), Sinä elävä (2007) ja Kyyhkynen oksalla istui, Olevaista pohtien (2014), jalanjäljissä.

Se on jälleen kokoelma lyhyitä tragikoomisia kohtauksia, joissa tarkastellaan ihmisenä olemisen eri puolia. Kohtaukset eivät välttämättä liity toisiinsa muuten kuin tunnelmaltaan ja teemoiltaan, mutta kertojaääni johdattelee katsojaa elämän pienten ja suurten hetkien äärelle. Pariskunta leijailee sodan raunioittaman kaupungin yllä, naisen kengänkorko katkeaa rautatieasemalla ja kolme teinityttöä tanssivat kahvilan edessä – Kohti ääretöntä muistuttaakin olemassaolomme hauraudesta ja kauneudesta.

Elokuvan maailma on asetelmallisuudessaan kiehtova. Andersson on työryhmineen rakentanut hartaudella kaikki kohtaukset studiossaan eli omistamassaan kerrostalossa Tukholman keskustassa, ja jälkeä on kiinnostava seurata. Ja jos Kohti ääretöntä jää Anderssonin viimeiseksi pitkäksi ohjaustyöksi, pidetään sitä erinomaisena päätöksenä hänen visionääriselle uralleen.

Puhuttu kieli: ruotsi. Tekstitykset: suomi.

Näytökset klo 17 ja klo 20.

Yksittäisliput (6€) myydään Logomolla 10 minuuttia ennen näytösten alkua, mikäli paikkoja on vielä vapaana sarjakorttilaisten saavuttua. Paikan varmistaakseen sarjakortillisen tulee siis saapua näytökseen viimeistään 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Maksaa voit kortilla tai käteisellä.