Kinokopla: Lupaava Nuori Nainen

Su 28.11.2021

Liput

Liput ovelta.
Yksittäislippu: 6 €
Sarjakortti: 28 €
Opiskelijan sarjakortti: 23 €

Tapahtuman tiedot

Päivä: 28.11.2021
Ovet aukeavat: klo 16:30
Näytökset: klo 17 ja klo 20
Kesto: 113 min
Ikäraja: K12
Tila: Kino-sali
Saapuminen »

 

Parhaan alkuperäisen käsikirjoituksen Oscar-palkinnon voittanut Emerald Fennellin ohjaama Lupaava Nuori Nainen (Promising Young Woman, 2020) on synkkäsävytteinen komedia, joka ottaa kärkevästi kantaa keskusteluun naisten kokemasta seksuaalisesta häirinnästä.

Mustan komedian piirteitä omaava Lupaava Nuori Nainen on elokuva, joka samaan aikaan naurattaa, itkettää sekä karmii selkäpiitä. Carey Mulligan tekee vahvan roolisuorituksen karkkimaisena, pehmeänä ja viattoman näköisenä Cassandrana. Tämä purkkapallounelma poksahtaa kuitenkin hyvin nopeasti, kun viattoman näköisestä naisesta kuoriutuu yöelämässä kostoa hautova vaanija.

Lupaava Nuori Nainen on epämukavaa katsottavaa ja syystä. Se kolahtaa varsinkin MeToo-keskustelun aikana ja sen jälkeen. Koko elokuva tuntuu vaihtelevan Cassandran tunnetilojen mukaan, jotka vaihtelevat raivosta oikeaan suruun. Milloin kostofantasia onnistuu täydellisesti ja taustalla raikuu Britney Spears, milloin menneisyyden haamut saavat hänet kiinni ja oikea suru sekä pettymys tavoittavat hänet. Yhden naisen kostofantasiana toimiva elokuva käsittelee mielenkiintoisesti teemoja seksuaalisen häirinnän ympärillä: miten kokemus siitä jättää jälkensä myös muihin ihmisiin, miten pitkälle ne usein johtavat ja kenellä on vastuu puhua siitä ääneen.

Puhuttu kieli: englanti. Tekstitykset: suomi & ruotsi.

Näytökset klo 17 ja klo 20.

Yksittäisliput (6€) myydään Logomolla 10 minuuttia ennen näytösten alkua, mikäli paikkoja on vielä vapaana sarjakorttilaisten saavuttua. Paikan varmistaakseen sarjakortillisen tulee siis saapua näytökseen viimeistään 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Maksaa voit kortilla tai käteisellä.