KINOKOPLA: NUORI ASTRID

Su 21.04.2019

Liput

5 € ovelta, liput myydään 10 min ennen näytöksen alkua

Tapahtuman tiedot

Päivä: 21.04.2019
Tapahtuma alkaa: 17:00
Tila: KINO-sali
Ikäraja: 12
Saapuminen »

 

Nuori Astrid
Ohjaus: Pernille Fischer Christensen
Pääosissa: Alba August, Maria Bonnevie, Magnus Krepper, Henrik Rafaelsen, Trine Dyrholm, Björn Gustafsson
Kesto: 123 min
Ikäraja: K12
puhuttu kieli: ruotsi, tanska
tekstitys: suomi

Nuori Astrid on Pernille Fischer Christensenin ohjaama elokuva, joka kertoo Astrid Lindgrenin nuoruudesta, ajasta ennen kuin hän kirjoitti tunnetut ja rakastetut teoksensa.

Astrid Ericsson (Alba August) elää kotitöiden täyttämää elämää, jota rytmittävät kirkossakäynti perheen kanssa ja satunnaiset tanssit kylällä. Tavanomainen arki muuttuu, kun Astrid pääsee työskentelemään paikallisen lehden toimitukseen. Avustajan paikan myötä Astrid tutustuu päätoimittaja Blombergiin (Henrik Rafaelsen) ja heidän välilleen kehittyy suhde, jonka seurauksena Astrid huomaa odottavansa lasta. Koska Blomberg on tunnettu henkilö, ja ennen kaikkea jo naimisissa, Astrid joutuu jättämään kotinsa ja muuttaa yksin Tukholmaan.

1920-luvun Tukholma vaikuttaa modernilta kaupungilta, mutta sen arvomaailma ja normit ovat huomattavasti vanhanaikaisempia kuin mitä voisi kuvitella. Suojellakseen Blombergin mainetta Astridin on matkustettava synnyttämään Tanskaan ja väliaikaisratkaisuna jätettävä lapsi sijaisäidin, Marien, hoidettavaksi.

Äitiyteen sekä siitä seuraavaan vastuuseen liittyvät kysymykset alkavat kuitenkin vainota Astridia, joka joutuu ottamaan huomioon päätöksiä tehdessään myös läheistensä aseman. Pitäisikö hänen luopua lapsesta ja samalla vapauttaa perheensä sekä itsensä mahdollisesta häpeästä ja yhteisön ulkopuolelle joutumisesta? Myös Marien läheinen suhde lapseen aiheuttaa Astridissa epäilyksiä oikeudestaan lapsensa huoltajuuteen.

Äitiyden ja nuoren naisen kasvutarinan lisäksi elokuvan punaisena lankana kulkee tarinoiden keksimisen ja kertomisen tarve, joka yhdistää kirjoittamista aloittelevan nuoren Astrid Ericssonin kaikkien myöhemmin tuntemaan Astrid Lindgreniin.

Kaiken kaikkiaan Nuori Astrid on elokuva nuoresta naisesta aikuisuuden kynnyksellä, sekä vaikeista valinnoista, joita hän joutuu tekemään tilanteessa, jossa tukea ei saa yhteiskunnalta eikä omalta perheeltä.