KINOKOPLA: SISTERSIN VELJEKSET

Su 10.11.2019

Liput

Liput: 6 euroa ovelta
Liput myydään 10 min ennen näytöksien alkua.

Tapahtuman tiedot

Päivä: 10.11.2019
Tapahtuma alkaa: 17:00 ja 20:00
Kesto: 122 min
Ikäraja: K-16
Tekstitys: suomi
Tila: KINO-sali
Saapuminen »

 

Ranskalaisen auteurin Jacques Audiardin ensimmäinen englanninkielinen elokuva Sistersin veljekset (Les frères Sisters, 2018) on kansainvälisellä tuotantoryhmällään sekä Espanjan Almerían ja Tabernasin kuvauspaikoillaan 1960-luvun italowesternien perinnön jatkaja. Siirtolaisuuden ja kaiken ylittävän individualismin käsittelyssään se osuu myös tämän päivän hermoon. Patrick deWittin palkittuun kirjaan perustuvan elokuvan tarina on yhdistelmä 1850-luvun Yhdysvaltojen rajaseudulle sijoittuvaa komediallista veijarikertomusta ja melankolista hahmotutkielmaa.

Kommodori (yhden viimeisistä rooleistaan tekevä Rutger Hauer) lähettää Sistersin palkkamurhaajaveljekset Elin (John C. Reilly) ja Charlien (Joaquin Phoenix) tappamaan kullankaivaja Hermann Kermit Warmin (Riz Ahmed) ja varastamaan tämän kehittämän kaavan. Seuratessaan Warmia ja häntä heille jäljittävää John Morrisia (Jake Gyllenhaal) Yhdysvaltojen mantereen halki veljekset joutuvat vastatusten värikkäiden henkilöiden ja omien sisäisten demoniensa kanssa aina alkoholismista väkivaltaisen isänsä muistoon.

Elokuvan pääosanelikosta kaikki ovat murtuneita miehiä, jotka yrittävät selviytyä Audiardin brutaalina maalaaman 1800-luvun yhteiskunnan ja säiden armoilla. Se on ankarassa realistisuudessaan sukua Clint Eastwoodin Armottomalle (Unforgiven, 1992). Elin ajatusvirtamaisen kerronnan kautta avautuva romaani on kääntynyt Audiardin ja Gaspar Noén elokuvista tunnetun kuvaajan Benoît Debien käsissä vahvan visuaaliseen muotoon hyödyntäen lännenelokuvien eeppisiä maisemia, mutta myös ahtaita rakennuksia ja täyttä pimeyttäkin. Alexandre Desplatin virkistävän omaperäisellä musiikilla on keskeinen rooli tunnelman luomisessa.