Kinokopla: Sound Of Metal

Su 07.11.2021

Liput

Liput ovelta.
Yksittäislippu: 6 €
Sarjakortti: 28 €
Opiskelijan sarjakortti: 23 €

Tapahtuman tiedot

Päivä: 07.11.2021
Ovet aukeavat tunti ennen tapahtuman alkua.
Kesto: 121 min
Ikäraja: K12
Ovet aukeavat: klo 16:30
Näytökset: klo 17 ja klo 20
Tila: Kino-sali
Saapuminen »

 

Darius Marderin ohjaamassa Sound of Metallissa (Yhdysvallat, 2019) Ruben (Riz Ahmed) on entinen huumeaddikti, joka soittaa rumpuja metelibändissä kiertäen matkailuautolla keikkakaupungista toiseen yhdessä kumppaninsa Loun (Olivia Cooke) kanssa.

Erään esiintymisen jälkeen Ruben kauhukseen huomaa kuulonsa huononevan huolestuttavaa vauhtia. Ihmissuhde, soittaminen ja kiertäminen on kaikki mitä Rubenilla on, eikä elämä kuulonmenetyksen kanssa tunnu vaihtoehdolta. Kallis leikkaus voisi auttaa, mutta senkin lopputulos on epävarma, eikä Rubenilla ole edes rahaa.

Sound of Metal on elokuva selviytymisestä ja sopeutumisesta, kun elämä heittää eteen yllättäviä tilanteita. Tutut ja rakkaat asiat valuvat kuin hiekka sormien välistä eikä aikaa pysty kääntämään takaisin. Rubenin tilanteessa voi nähdä vertauskuvia pandemiatilanteeseen. Huolimatta siitä, että elokuvan aiheena on kuuroutumien, tämä on elokuva, joka täytyy kuulla. Rubenin kamppailut ovat kivuliasta katsottavaa. Kuitenkin elokuva valottaa meille maailmaa, joka on normaalia ja täysipainoista arkea kuuroille.

Näytökset klo 17 ja klo 20.

Puhuttu kieli: englanti. Tekstitykset: suomi & ruotsi.

Yksittäisliput (6€) myydään Logomolla 10 minuuttia ennen näytösten alkua, mikäli paikkoja on vielä vapaana sarjakorttilaisten saavuttua. Paikan varmistaakseen sarjakortillisen tulee siis saapua näytökseen viimeistään 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Maksaa voit kortilla tai käteisellä.