KINOKOPLA: WIDOWS

Su 07.04.2019

Liput

5 € ovelta, liput myydään 10 min ennen näytöksen alkua

Tapahtuman tiedot

Päivä: 07.04.2019
Tapahtuma alkaa: 20:00
Tila: KINO-sali
Ikäraja: 16
Saapuminen »

 

Widows
Ohjaus: Steve McQueen
Pääosissa: Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki, Cynthia Erivo, Colin Farrell, Liam Neeson
Kesto: 130 min
Ikäraja: K16
puhuttu kieli: englanti
tekstitys: suomi

Nykyajan Chicagoon sijoittuva elokuva kertoo tilanteesta, jossa toisilleen alun perin tuntemattomien naisten on selviydyttävä samanaikaisesti valtavan surun ja mahdottomalta tuntuvan tehtävän edessä. Muun muassa parhaan elokuvan Oscarin napanneen 12 Years a Slave -elokuvan ohjaaja Steve McQueenin Widows on nerokas rikosdraama poikkeavasta näkökulmasta. Kantaaottava elokuva onnistuu yhdistämään yhteiskunnallisen sanoman ja perinteisen toimintajännärin viihdyttävällä tavalla. Elokuva perustuu dekkarikirjailija Lynda la Planten 1980-luvulla kirjoittamaan samannimiseen brittiläiseen tv-sarjaan.

Elokuvan alussa Harry Rawlingsin (Liam Neeson) rikollisporukan keikka menee pahasti pieleen, ja miehet menehtyvät. Samalla tuhoutuu myös suuri summa anastettua rahaa. Pian Rawlingsin leskeä Veronicaa (Viola Davis) saapuukin karhuamaan politiikkaan pyrkivä alamaailman gangsteri Jamal Manning (Brian Tyree Henry). Veronica saa kuukauden aikaa kuitata velat. Välttääkseen hengenlähdön Veronica päättää liittoutua muiden leskien, Linda Perellin (Michelle Rodriguez) ja Alice Gunnerin (Elizabeth Debicki), kanssa. Lisäksi mukaan pestataan Lindan lapsenvahti Belle (Cynthia Erivo). Yhdessä lesket pyrkivät toteuttamaan edesmenneiden miestensä suunnitteleman viiden miljoonan dollarin ryöstökeikan. Mukana kuvioissa häärii myös vaaleissa rikollispomo Manningia vastaan asettuva Mulliganin valtasuvun poika Jack (Colin Farrell).

Widows on saanut runsaasti kehuja sen loistavista näyttelijäsuorituksista. Suitsutusta on kerännyt etenkin Viola Davis, jolla on uskomaton kyky ilmentää hienovaraisesti Veronican polttavaa vihaa ja viiltävää surua. Myös Elizabeth Debicki tekee vakuuttavaa työtä hauskassa ja kiinnostavassa roolissaan suuria muutoksia läpikäyvänä Alicena.

Ryöstösuunnittelun lisäksi Widows kuvaa myös poliittista valtapeliä ja amerikkalaisen yhteiskunnan kahtiajakautumista. Tummasävyinen elokuva tarttuu korruption ja rasismin teemoihin ja tarkastelee naisen asemaa miehisessä maailmassa. Vaikka dramaattinen elokuva on täynnä jännitystä ja odottamattomia juonenkäänteitä, keskiössä ovat kuitenkin ihmiset. Widows on ennen kaikkea selviytymistarina. Elokuvan naiset eivät alistu kohtaloonsa, vaan päättävät ottaa sen omiin käsiinsä.