Kinokopla: Yhdet Vielä

Su 14.11.2021

Liput

Liput ovelta.
Yksittäislippu: 6 €
Sarjakortti: 28 €
Opiskelijan sarjakortti: 23 €

Tapahtuman tiedot

Päivä: 14.11.2021
Ovet aukeavat: klo 16:30
Kesto: 117 min
Ikäraja: K12
Näytökset: klo 17 ja klo 20
Tila: Kino-sali
Saapuminen »

 

Yhdet vielä (Druk) on Thomas Vinterbergin ohjaama draamakomedia. Vinterberg on tanskalainen elokuvaohjaaja, joka on tullut tunnetuksi etenkin elokuvistaan Jahti (2012) ja Juhlat (1998).

Hänet tunnetaan myös yhtenä Dogma 95- suuntauksen kehittäjistä elokuvanteossa. Yhdet vielä on hänen uusin ohjauksensa, joka voitti parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-palkinnon vuonna 2021.

Lukion opettajista koostuva neljän keski-ikäisen miehen ystäväporukka kokee elämänsä jämähtäneen paikoilleen. Mads Mikkelsenin esittämä Martin käy läpi keski-iän kriisiä. Martin ei saa valettua intoa ja motivaatiota oppilaisiinsa, eikä perhe-elämässäkään kaikki suju. Ystäväporukan juhliessa Nikolajin (Magnus Millang) syntymäpäivää puheeksi tulee psykiatri Finn Skårderudin teoria. Teorian mukaan ripaus alkoholia veressä luo ihanteellisen olotilan, jolloin ihminen on parhaimmillaan, luonnollisimmassa tilassaan. Arjen tylsyys ja tyytymättömyys omaan elämäänsä saa ystäväporukan miehet ottamaan osaa ihmiskokeeseen, jossa he testaavat teoriaa käytännössä. Kokeilun myötä jatkuvasti ylläpidetty alkoholipromille veressä vapauttaa miesten olemuksen ja näyttää ohjaavan tylsän elämän uuteen suuntaan, mutta sillä on myös seurauksensa. Alkoholin tuoma rentous ja vapautuneisuus ei tule ilman haasteita ja haittavaikutuksia.

Näytökset klo 17 ja klo 20.

Puhuttu kieli: tanska. Tekstitykset: suomi & ruotsi.

Yksittäisliput (6€) myydään Logomolla 10 minuuttia ennen näytösten alkua, mikäli paikkoja on vielä vapaana sarjakorttilaisten saavuttua. Paikan varmistaakseen sarjakortillisen tulee siis saapua näytökseen viimeistään 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Maksaa voit kortilla tai käteisellä.