Skip to main content

Ke 10.10.2018

KINOKOPLAN R&A-NÄYTÖS: THE SWAN

Liput

Yksittäisliput 5 €
Kinokoplan sarjakortin omistajille 4 €

Tapahtuman tiedot

Päivä: Ke 10.10.2018
Aika: 18.00-19.30
Ikäraja: K-12
Tapahtuman kesto: 93 min
Tila: Logomo, MOVE 2 | Saapuminen »

Kinokopla näyttää Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin yhteistyönäytöksenä Ása Helga Hjörleifsdóttirin elokuvan The Swan (2017).

”Olit niin hyvä, kun olit pieni”, sanoo äiti hellästi tyttärelleen. Yhdeksänvuotiaan Sólin mielestä hän on edelleen hyvä, vaikka taskuun eksyikin jotakin, joka ei kuulunut hänelle. Vaikeaksi koettu tyttö lähetetään kesäksi töihin sukulaisten luo Islannin maaseudulle oppimaan kuria. ”Sinulla ei ole varkaan silmiä”, isotäti vakuuttaa Sólille tämän saapuessa.

Sól on hukassa karun kauniiden maisemien ja mäkien keskellä. Maatilalla hän joutuu kohtaamaan itsensä. Millaisena muut tyttöä kohtelevat, ja millaisena hänen tulisi nähdä itsensä? Hän tarkkailee tilan elämää ja ympäröivien aikuisten monimutkaisia suhteita niitä täysin ymmärtämättä. Ruma ankanpoikanen- ja Liisa Ihmemaassa -satuja tyylittelevässä elokuvassa tyttö löytää lohtua eläimistä ja keksimistään tarinoista. Ystävän hän saa hiljaisesta työläisestä Jónista, joka tuntuu Sólin tavoin pitävän enemmän sanoista kuin ihmisistä.

Islantilaisen Ása Helga Hjörleifsdóttirin esikoispitkä The Swan perustuu Guðbergur Bergssonin samannimiseen suosittuun novelliin. Viipyilevä kuvaus vangitsee Islannin henkeäsalpaavan luonnon ja henkilöhahmojen kätketyt tunteet upeassa eleettömyydessään.

Järjestäjä: Kinokopla, TYY ja TYY International

Tekstitykset englanniksi.