KREIKKA 200 VUOTTA – KONSERTTI JA ILTAJUHLA

La 04.12.2021
Osta liput »

Liput

Pääsyliput: 45,50 €
Pyörätuoli + saattaja: 45,50 €
Muut saattajat: 1,50 €, oma paikkalippu oltava
Iltajuhlan pääsylippu: 24,50 € (ei sisällä ruokatarjoilua)
Yhteislippu konsertti + iltajuhla: 64,50 €

Tapahtuman tiedot

Päivä: 04.12.2021
Ovet aukeavat: 17:00
Konsertti: 18:00 – 19:30
Kreikkalainen juhla: 20:00 – 23:00 (ovet: 19:30)
Tila: Teatro-sali
Ikärajaton
Iltajuhla: K-18
Saapuminen »

 

KREIKKA 200 juhlakonsertti ja iltajuhla koostuu kahdesta kokonaisuudesta, salikonsertista ja sen jälkeen pidettävästä kreikkalaisesta illasta (Greek Night) musiikkeineen, ruokineen ja juomineen. Illan juhlassa näemme varmasti spontaaneja kreikkalaisia tanssiesityksiä.

Illan pääorkesterin on koonnut Panagiotis ”Takis” Karnezis, jonka kolmikuoroisen ”trichordia” buzukin soinnista on moni suomalainenkin nauttinut Kreetan matkoilla. Nyt perinteistä kreikkalaista trioa (laulu, kitara, buzuki) on laajennettu lyömäsoittimiin ja koskettimiin. Laulusta vastaavat Ioannis Kofopoulos ja Sokratis Papaioannoy, kokoonpanoa täydennetään vielä syksyn kuluessa yhdellä laulusolistilla.

Konsertin avaa monille Kreikan-ystäville tuttu Duo Sirtaki, Kimmo Hyyppä buzuki ja Ari-Pekka Haapanen (buzuki, kitara, laulu). Kimmo Hyyppä juhlistaa tässä konsertissaan 30-vuotista taipalettaan buzukin ja kreikkalaisen musiikin parissa. Kaikki esiintyjät esiintyvät eri kokoonpanoissa konsertin jälkeen iltajuhlassa.

Kreikan valtio juhlii tänä vuonna 200-vuotisjuhlavuottaan, valtion perustaminen lasketaan alkaneeksi 200 vuoden takaa, Kreikan erkaannuttua ottomaanien valtakunnasta, toki maata on valloitettu myöhemminkin ja maa on käynyt läpi poliittisia kriisejä ja sen historia ulottuu tuhansien vuosien päähän, mutta nyt on valtion 200-vuotisjuhlan aika. Kreikkalaisen urbaanin populaarimusiikin ajanjakso osuu valtion historian viimeiselle sadan vuoden ajalle. Tämän aikakauden uudempaa ja vanhempaa musiikkia kuullemme tässä juhlakonsertissa.

Taiteen edistämiskeskus ja Kreikka-seurojen liitto ry ovat tukeneet konserttia. Gavrielides Foods on toimittanut korkealaatuiset kreikkalaiset ruokatuotteet illalliselle.

Illan kreikkalainen buffet ja erikoisjuomat (ouzo, retsina, viinit jne.) ostetaan erikseen Logomo Kitchenin verkkokaupasta osoitteessa: https://logomokitchen.fi/tapahtumatarjoilut

Yli 10 henkilön ryhmävaraukset: eveliina.salminen@logomo.fi

KREIKKA 200 juhlaorkesteri:

Panagiotis ”Takis” Karnezis, buzuki
Ioannis Kofopoulos, laulu
Eythimios Tsimpouris, kitara
Sokratis Papaioannoy, laulu
John Giannoulis, rummut, perkussiot

Lisää esiintyjiä tulossa!

Lisäksi Suomesta esiintyvät:

Kimmo Hyyppä, buzuki
Ari-Pekka Haapanen, laulu, buzuki