KUUKAUDEN POHJOISMAINEN ELOKUVA – RUN UJE RUN / SPRING UJE, SPRING

Ti 02.11.2021

Liput

Pääsyliput: 5 €
Liput myydään ovelta.

Tapahtuman tiedot

Päivä: 02.11.2021
Ovet aukeavat klo 16.30.
Tapahtuma alkaa: 17:00
Kesto: 77 min.
Ikäraja: K12
Engl. tekstitys/english subtitles
Tila: Kino-sali
Saapuminen »

 

RUN UJE RUN / Spring Uje, spring (Henrik Schyffert, SE 2020)

Spring Uje, spring (Juokse Uje, juokse) on omaelämäkerrallinen popmusiikkidraamakomedia, joka kertoo ruotsalaisesta muusikosta Uje Brandeliuksesta, joka nähdään myös pääroolissa. Elämä menee harvemmin niin kuin sen kuvittelisi menevän. Kun se kääntyy odottamattomaan suuntaan, on aika esittää kysymys: mikä elämässä on oikeasti arvokasta? Ujen omaelämäkerrallista tarinaa maustetaan popmusiikilla elämästä ja arjesta. Uje ja hänen perheensä esittävät itseään. Henrik Schyffert debytoi ohjaajana lämpimässä komediassa, jossa pohditaan, miten käsitellä elämän odottamattomia käänteitä. Elokuvaa on ylistetty ja se palkittiin kolmella Guldbagge -palkinnolla (paras elokuva, käsikirjoitus ja paras miespääosan näyttelijä).

Spring Uje, spring är en självbiografisk popmusikdramakomedi av och med Uje Brandelius. Livet blir sällan som man tänkt sig. Det är när livet tar vändningar du inte kunde fantisera om som frågan ställs på sin spets: vad är det som är värt nåt? Ujes självbiografiska berättelse vävs ihop med popmusik om livet och vardagen. Uje och hans familj spelar sig själva. Henrik Schyffert regidebuterar med en varm komedi om att hantera livets mer oväntade vändningar. Filmen har prisats samt belönats med tre Guldbaggar (bästa film, manus, bästa manliga huvudroll).

Järjestäjät: Walhalla ry, Svenska nu, Pohjola-Norden ja Pohjoismainen kulttuuripiste. Yhteistyössä mukana myös: Finlandssvenskt filmcentrum, Svenska veckan, Svenska Filminstitutet, Svenska Institutet. Järjestäjä Turussa: Varsinais-Suomen elokuvakeskus

Lisätiedot: http://walhalla.fi