KUUKAUDEN POHJOISMAINEN ELOKUVA – THE GREAT SILENCE / DEN STORE STILHED

Ma 27.03.2023
Traileri »

Liput

6 euroa

Tapahtuman tiedot

Päivä: 27.03.2023
Ovet auki puoli tuntia ennen tapahtuman alkua.
Tapahtuma alkaa: 17:30
Tila: Kino-sali
Kesto: 95 min.
Ikäraja: K12
Saapuminen »

 

THE GREAT SILENCE / Den store stilhed (Catrine Brocks, DK 2023) 95 min, K/F12, eng. tekstitys

29-vuotias Alma elää rauhallista elämää katolilaisessa luostarissa. Hän on antamassa nunnalupausta, kun hänen veljensä Erik ilmaantuu luostariin. Heillä ei ole ollut yhteyttä vuosiin, mutta nyt veli haluaa osansa heidän isänsä perinnöstä. Veljen läsnäolo nostaa pinnalle salaisuuden, jonka Alma on kovasti yrittänyt peittää. Seremonian lähestyessä Almassa herää muistoja ja epäilyä, ja hänellä on vaikea enää saada yhteyttä Jumalaan, jonka armoon hän on luottanut. Lähde: Scanbox

Alma lever ett lugnt liv i ett kloster och ska strax avge sitt nunnelöfte. H ennes bror dyker upp, efter att de inte haft kontakt på flera år. Han är där för att kräva sin del av faderns arv, men hans närvaro väcker en hemlighet, som Alma gjort allt för att dölja. I takt med att ceremonin närmar sig, plågas Alma av tvivel och hon har plötsligt svårt att se den Gud, vars frälsning hon har räknat med.

Tilaa Varsinais-Suomen elokuvakeskuksen uutiskirje.

KUUKAUDEN POHJOISMAINEN ELOKUVA

KEVÄT 2023

ESPOO HÄMEENLINNA JOENSUU JYVÄSKYLÄ LAHTI OULU TAMPERE TORNIO HAPARANDA TURKU VAASA

Pohjoismaisen elokuvan ystävälle kevät tuo mukanaan monta uutta tuttavuutta Kuukauden pohjoismainen elokuva -sarjan myötä. Elokuvia esitetään kymmenellä paikkakunnalla kerran kuukaudessa helmikuusta toukokuuhun. Lahti on mukana uutena paikkakuntana.

Kuten ennenkin, ohjelma vaihtelee paikkakunnittain, koska haluamme tarjota räätälöidyn ohjelman paikallisten toivomusten mukaisesti. Iloksemme, saamme ohjelmistoon aivan uuden tanskalaisen The Great Silence / Den store stilhed -elokuvan, joka ei ole saamassa kaupallista ensi-iltaa Suomen valkokankailla. Ohjelmassa on myös mm. ruotsalainen Maya Nilo (Laura) sekä dokumenttielokuvia Grönlannista ja Färsaarilta, jotka saamme esitykseen Tanskan suurlähetystön kautta.

Etukäteen ilmoitetuilla koululaisryhmillä on esityksiin vapaa pääsy. Lisätietoa ilmoittautumisesta: www.walhalla.fi.

Sarjan mahdollistaa kattava yhteistyöverkosto, jota on kehitelty jo vuosien ajan. Sarjan tarkoituksena on edistää pohjoismaista elokuvaa valtakunnallisesti.

Sarjan järjestää: Walhalla ry, Svenska nu, Pohjola-Norden, Pohjoismainen kulttuuripiste

Yhteistyössä mukana: Tanskan suurlähetystö, R&A kiertue

Yhteistyön avainasemassa ovat tietenkin paikalliset yhteistyökumppanit.

Lisätietoa kaikista esityksistä / Tilläggsinfo om samtliga visningar: www.walhalla.fi