KUUKAUDEN POHJOISMAINEN ELOKUVA – YHDET VIELÄ

Ti 28.09.2021

Liput

Pääsyliput: 5 €
Liput myydään ovelta.

Tapahtuman tiedot

Päivä: 28.09.2021
Ovet aukeavat klo 16.30
Tapahtuma alkaa: 17:00
Kesto: 117 min.
Ikäraja: K12
Suom. tekstitys/svensk text
Tila: Kino-sali
Saapuminen »

 

YHDET VIELÄ / Druk (Thomas Vinterberg, DK 2021)

Mestarillisen tanskalaisohjaaja Thomas Vinterbergin uutuuselokuva ja tuore OSCAR-voittaja (Paras vieraskielinen elokuva) YHDET VIELÄ on elokuva neljästä keski-ikäisestä ystävyksestä, jotka päättävät alkaa elää elämäänsä täysillä. Erään teorian mukaan ihminen on parhaimmillaan ripaus alkoholia veressään. Neljän miehen ystäväporukka, kaikki lukion opettajia, päättää kokeilla kiehtovan teorian toimivuutta käytännössä. Drinkki notkistaa keski-ikäisen miehen jähmeän olemuksen ja siivittää urautuneet ajatukset uusiin sfääreihin, mutta ihmiskokeella on myös koskettavat ja kohtalokkaammat seurauksensa.

Tanskassa suurmenestykseen nousseen elokuvan on käsikirjoittanut nimekäs työpari Thomas Vinterberg (Jahti, Kommuuni) ja Tobias Lindholm ja sen pääosassa nähdään karismaattinen Mads Mikkelsen, joka palaa tämän elokuvan myötä takaisin Vinterbergin ohjaukseen ensimmäistä kertaa sitten Jahti-elokuvan. YHDET VIELÄ sai OSCARin parhaan vieraskielisen elokuvan kategoriassa ja se oli ehdolla myös parhaan ohjauksen Oscarista. BAFTA-ehdokkuuksia elokuvalla oli kaikkiaan neljä (paras ei-englanninkielinen elokuva, paras ohjaus, paras käsikirjoitus, paras näyttelijä). Elokuva tyhjensi jo joulukuussa 2020 European Film Awards -gaalan palkintopöydän voittamalla parhaan elokuvan, parhaan ohjauksen, parhaan käsikirjoituksen ja parhaan miespääosan palkinnot. (Atlantic Film)

Järjestäjät: Walhalla ry, Svenska nu, Pohjola-Norden ja Pohjoismainen kulttuuripiste. Yhteistyössä mukana myös: Finlandssvenskt filmcentrum, Svenska veckan, Svenska Filminstitutet, Svenska Institutet. Järjestäjä Turussa: Varsinais-Suomen elokuvakeskus

Lisätiedot: http://walhalla.fi