KYIV GRAND BALLET – JOUTSENLAMPI

Ti 06.12.2022
Osta liput » Tilaa tarjoilut »

Liput

Aikuinen: 79,50 € / 69,50 €
Lapsi: 49,50 € / 44,50 €
Opiskelija: 49,50 € / 44,50 €
Eläkeläinen 74,50 € / 64,50 €
Pyörätuoli + saattaja 69,50 €
Muut saattajat 1,50€

Tapahtuman tiedot

Päivä: 06.12.2022
Ovet aukeavat tunti ennen tapahtuman alkua.
Tapahtuma alkaa: 15:00
Tila: Logomo-sali
Kesto n. 2h 10min väliaikoineen
Saapuminen »

 

Euroopan kysytyimpiin balettiryhmiin lukeutuva Kiovan Grand Ballet tuo rakastetuimmat esityksensä Joutsenlammen ja Pähkinänsärkijän Suomeen marras-joulukuun vaihteessa. Ukrainalaisen Kiovan Grand Balletin esityksistä päästään nauttimaan Helsingissä, Kuopiossa, Porissa, Oulussa, Turussa ja Hämeenlinnassa. Esitysten lippujen myynti on nyt käynnissä.

 

Ukrainan johtaviin balettitaloihin lukeutuva Kiovan Grand Ballet on yksi maailman menestyneimmistä kiertävistä balettiryhmistä. Sen perusti Ukrainan kansallisoopperan päätanssijanakin toiminut Alexander Stoyanov vuonna 2014. Kiovan Grand Balletin tanssijat hurmaavat hienovaraisella tekniikallaan, musikaalisuudellaan ja tanssin keveydellä. Siitä onkin tullut yksi Euroopan kysytyimmistä balettiryhmistä.

Baletti on universaali kieli. Se ei tunne rajoja, sanoo Kiovan Grand Balletin perustaja ja taiteellinen johtaja Alexander Stoyanov.

Suomeen Kiovan Grand Ballet tuo rakastetuimmat esityksensä Joutsenlammen ja Pähkinänsärkijän. Näiden Pjotr Tšaikovskin säveltämien klassikkobalettien päärooleissa nähdään Alexander Stoyanovin lisäksi mm. Anastasia Gurska ja Kateryna Kukharand. Kaikki kokeneita ja palkittuja päätanssijoita, jotka tanssivat myös Ukrainan kansallisoopperassa. Kiovan Grand Balletin esitysten upeat lavasteet ja puvut ovat Ukrainan kansallisoopperan suunnittelijoiden käsialaa. Helsingissä nähdään molemmat baletit. Kuopiossa, Porissa, Oulussa, Turussa ja Hämeenlinnassa ryhmä esittää Joutsenlammen.

Kiovan Grand Ballet on jo valloittanut katsojien sydämet kaikkialla maailmassa. Balettiryhmä on esiintynyt mm. USA:ssa, Ranskassa, Espanjassa, Hollannissa, Belgiassa, Norjassa, Ruotsissa ja Kiinassa. Kiovan Grand Balletin puolen vuoden mittainen Euroopan-kiertue alkaa lokakuussa 2022. Suomen lisäksi ryhmä esiintyy muualla Pohjoismaissa, Baltian maissa, Tšekissä, Saksassa, Sveitsissä ja Ranskassa.

 

JOUTSENLAMPI

Musiikki: Pjotr Tchaikovsky
Koreografia: Marius Petipa ja Valery Kovtun
Libretto: W. Begitchev ja W. Geltzer
Lavastus ja puvustus: Malba Verbitskaya
Valosuunnittelu: Anna Aloshyna

Roolit:

Odette/Odylle-Anastasiia Gurska, Kateryna Kukhar
Prince Siegfried -Alexander Stoyanov
Rotbart -Vladislav Bondar
The Court Jester -Vladislav Shostik
Pas de trois –Daniil Kish, Anna Bogatyr, Veronika Stepan

 

Konsertin järjestää Sunborn Live

Oikeudet muutoksiin pidätetään.