LYHYTELOKUVAPÄIVÄ – TIILIKAINEN BROTHERS

La 21.12.2019

Liput

Liput: VAPAA PÄÄSY

Tapahtuman tiedot

Päivä: 21.12.2019
Ovet aukeavat: 17.45
Elokuva alkaa: 18.00
Tila: KINO-sali, Logomo
Kesto: 47 min
Ikäraja: K16
Saapuminen »

 

Vuoden lyhin päivä on omistettu lyhytelokuvalle

21.12.2019 vietetään Suomessa seitsemättä kertaa kansainvälistä lyhytelokuvapäivää. Tätä Ranskasta alkuisin olevaa päivää vietetään viidessätoista maassa ja sen tavoitteena on lisätä lyhytelokuvan näkyvyyttä sekä tuoda lyhytelokuvanäytöksiä kaikille elokuvan ystäville.

 

Tiilikainen brothers
– Triplalyhäri – Kolme elokuvaa, kolme tunnelmaa.

Tekijät esittelevät elokuvansa ja näytöksen jälkeen vastaavat kysymyksiin

 

Mua pelottaa (2018, 10 min, Draama) käsittelee kuoleman ja hyvästijätön teemoja vakavasti sairaan miehen ja hänen läheistensä näkökulmasta. Kyseessä ei ole juonivetoinen elokuva, vaan toteutuksessa on pyritty ennen kaikkea vahvaan tunnelman luontiin ja mahdollisimman elokuvalliseen ilmaisuun.

Kultapoika (2019, 23 min, Komedia) on kepeän kirpeä komedia elämässään täydellisesti epäonnistuneesta miehestä, joka fantasioi itselleen miellyttävämmän todellisuuden, jossa hän saa lopultakin olla kaikkea sitä mistä on aina haaveillut. Tämän ”menestystarinan” hahmot ja tilanteet ovat alusta lähtien hieman vinksallaan ja mitä pidemmälle tarina edistyy, sitä enemmän säröjä siihen ilmaantuu todellisuuden kylmän kouran pyrkiessä särkemään huolella rakennetun illuusion.

The Sad Lady (2019, 14 min, Kauhu) on rohkeasti eri lajityyppejä sekoittava visuaalinen runo, jossa on elementtejä niin mysteerielokuvasta, kauhugenrestä kuin kokeilevasta taide-elokuvastakin. Lynchmäisenä mysteerinä etenevässä elokuvassa ei ole varsinaista dialogia lainkaan, sillä se on rakennettu runouden, kuvallisen ilmaisun ja tarkoin harkitun äänisuunnittelun varaan.

 

Kopiot: DCP

Järjestäjät: Tiilikainen Brothers, Varsinais-Suomen elokuvakeskus
Lisätiedot: https://tiilikainenbrothers.fi/