NÄYTELMÄ: OLEN TÄÄLLÄ – JA ZDES

Su 12.02.2023
Osta liput »

Liput

Peruslippu: 56 €

K – 18

Tapahtuman tiedot

Päivä: 12.02.2023
Ovet aukeavat tunti ennen tapahtuman alkua.
Tapahtuma alkaa: 17:00
Tila: Teatro-sali, Logomo
Kesto: 1h 30min, ei väliaikaa
Saapuminen »

 

Anatoli Belyi

Näytelmä ”Olen täällä”.

Näytelmä kertoo nykypäivästä. Tämä on näytelmä meistä jokaisesta tässä kauheassa ajassa. Esityksemme kertoo menetyksistä.

Suora keskustelu katsojan kanssa mitä intiimeimmistä asioista. Tässä esityksessä on yhtä paljon hauskaa ja surullista, traagista ja koomista kuin meidän ajassamme. ”Olen täällä” on yhden Ihmisen elämäntarina.

Näytelmän päähenkilöstä (sankarista)- ei saa heti selvää, onko hän ”pieni” taikka ”hyödytön” henkilö klassisesta venäläisestä kirjallisuudesta, vai ”kadonneen sukupolven” edustaja, josta maailman klassikot lauloivat 20. vuosisadalla.

Joka tapauksessa hän on yksi meistä, ikään kuin hän olisi vahingossa vaeltanut katsomoon ja kertonut elämäntarinansa innoissaan, kiiruhtaen, änkyttäen, puhuen, peläten, että hänet keskeytettäisiin eikä häntä kuunneltais loppuun. Hänen on puhuttava asia julki, koska jos hän pitää tuon tarinan sisällään, hän ei kestä sitä enää ja kuolee.

Näyttelijä Anatoli Belyn ja ohjaaja Egor Trukhinin luoma genrien yhdistelmä yhdistää nykyaikaisten kirjailijoiden upeiden runojen lukemisen, jotka ovat mestarillisesti kirjoitettu, näytelmän tekstiin ja draamaan sekä vuorovaikutukseen yleisön kanssa ja hullutteluun viittauksin legendaariseen Charlie Chapliniin ”Kulkuriin”.

Jossain vaiheessa näemme ” ihottoman näyttelijän ” näyttelemässä irrottamista. Eikä ole enää täysin selvää, onko kyseessä taiteilija vai näytelmän sankari, vai tältäkö kuulostavat omat ajatuksemme toisessa ulottuvuudessa.

Henkilö, joka ikään kuin kokoaa itsensä palasista yleisön edessä, leikkii sanoilla ja intonaatioilla, siirtyy aiheesta toiseen löytäen äänensä ja valintansa.

Koska elämä, kuten lasimaalauskin, koostuu monista erivärisistä palasista. Elämisen valinta tarkoittaa sitä, että pystyy kokoamaan itsensä sirpaleista.

Erityismaininnan ansaitsee esityksessä kuultavien runollisten tekstien valinta. Kaikki ne on kirjoitettu helmikuun 24. päivän 2022 jälkeen eri puolilla maailmaa, mutta yhdestä väistämättömästä tuskasta.

Jokainen näytelmässä soiva runo on erityinen tunnelma, toinen ihmissielun puoli: haavoja parantavien enkelten kuiskauksista, surun pilkkopimeässä olevaan epäinhimilliseen huutoon.

Ja kuitenkin tässä esityksessä on kyse rakkaudesta, hengen voimasta, valon halusta ja elämän suuresta voimasta, joka lopulta voittaa kaiken pahan. ”Olen täällä” – me toteamme teille olevamme elossa, välittämättä mistään.