ROMANTTINEN MIELI – ETT ROMANTISKT SINNE – Näyttämöteos

Ti 07.09.2021
Osta liput »

Liput

Peruslippu 33,50 €
Eläkeläinen 27,50 €
Opisk. / työtön 17,50 €
Pyörätuoli + saattaja 33,50 €
Muut saattajat 1,50 €, oma pääsylippu oltava

Tapahtuman tiedot

Päivä: 07.09.2021
Ovet aukeavat 30 min ennen tapahtuman alkua
Kesto n 3 h sis väliajan
Tapahtuma alkaa: 19:00
Tila: Logi-sali
Saapuminen »

 

Kolmas Tila – Tredje Rummet esittää:

ROMANTTINEN MIELI – ETT ROMANTISKT SINNE
Näyttämöteos kuorolle, näyttelijöille ja muusikoille

Moniääninen kaupunki. Varhaisromantiikan aika. Henkinen murros. Yön ja auringon kirjoitus. Radikaali mieli.

Romanttinen mieli käsittelee oman aikamme ja varhaisromantiikan aikakauden rinnakkaisuuksia ja yhteyksiä ja ihmistietoisuutta. Se tarkastelee moniäänisyyttä näkökulmana ihmiseen, eettisenä
kysymyksenä. Se luo kuvan moniäänisestä kaupungista, Turusta vuosina 1800–1827. Kokijana on muukalainen, joka etsii Charlotta Seurlingiä, sokeaa muusikkoa ja säveltäjää. Hän etsii
aikakautta, jonka tunnuskuva tuo hahmo on. Näytelmä on sarja subjektiivisen mielen näkyjä, tutkimusmatka suuren epävarmuuden, levottomuuksien ja radikaalien aatteiden aikakauteen.

Romanttinen mieli – Ett romantiskt sinne on Kolmas Tila – Tredje Rummet ry:n ja kahden turkulaisen kuoron, Florakörenin ja Brahe Djäknarin, suurimuotoinen yhteistuotanto. Näyttämöteos esitetään kahdessa osassa: prologi Turun tuomiokirkossa ja näytelmä Romanttinen mieli Logomossa. Teos on monikielinen, pääkielinä suomi ja ruotsi, ja se yhdistää kaikilla tasoillaan dokumentaarisuutta ja fiktiota.

Esiintyjät: Frank Berger, Cécile Orblin, Timo Torikka, Sofia Törnqvist, Kristina Vahvaselkä, Arttu Wäänänen / Janina Berman (ääni), Eriikka Magnusson (ääni), Antton Kainulainen (ääni) ja Hannes Mikkelson (ääni) sekä Brahe Djäknar ja Florakören.

Orkesteri: Kari Mäkiranta (musiikinjohto), Ulf Långbacka, Teemu Mastovaara, Jaakko Mattelmäki ja Harri Wallenius.

Työryhmä: Seppo Parkkinen (käsikirjoitus ja esitysdramaturgia), Juha Malmivaara (ohjaus), Jonna Aaltonen (koreografia), Eero Erkamo (valosuunnittelu), Ulf Långbacka & Kari Mäkiranta (musiikin sävellys), Joonas Outakoski (äänisuunnittelu), Sari Salmela (skenografia) ja Saara Suni (ohjaajan assistentti).

ROMANTTINEN MIELI – ETT ROMANTISKT SINNE
Prologi

Prologi/Prologue on itsenäinen teos, joka temaattisesti liittyy näytelmään Romanttinen mieli. Prologi sijoittuu tapahtumiltaan 1400-luvun lopun Italiaan. Siinä kohtaavat Leonardo da Vincin luoma Ritari, keinotekoinen ihminen, ja renessanssifilosofi Pico della Mirandola. Prologi esittää renessanssin antroposentrisen kuvan ihmisestä ja hänen paikastaan elämän kokonaisuudessa. Se manifestoi harmoniaa ja renessanssin polyfoniaa.

Prologi esitetään Turun tuomiokirkossa 20.8.2021 klo 19 (ensi-ilta) ja 15.10.2021 klo 19.