KINOKOPLA: THE FAVOURITE

Su 29.09.2019

Liput

Liput: 6 euroa ovelta
Liput myydään 10 min ennen näytöksen alkua.

Tapahtuman tiedot

Päivä: 29.09.2019
Tapahtuma alkaa: 20:00
Kesto: 120 min
Ikäraja:K-16
Tekstitys: suomi
Tila: KINO-sali
Saapuminen »

 

The Favourite (2018) on kreikkalaisohjaajan Yorgos Lanthimosin uusin elokuva. Pukudraama, joka sijoittuu 1700-luvun Britannian kuningatar Annan hoviin. Britannia käy sotaa Ranskaa vastaan, mutta hovissa ollaan kiinnostuneempia eläinkilpailuista ja ananaksen syömisestä.

Kuningatar (Olivia Colman) kärsii mielenterveysongelmista ja on huonovointinen. Kuningatarta hoitaa sekä samalla maata johtaa kuningattaren läheinen ystävä Lady Sarah (Rachel Weiz), jolla on omat näkemyksensä mihin maan asiat tulisi viedä. Lisäksi kuningatarta yrittää ohjailla oppositiojohtaja Harley (Nicholas Hoult), joka haluaisi lopettaa sodan Ranskaa vastaan. Tilanne kuitenkin mutkistuu, kun Lady Sarahin serkku Abigail (Emma Stone) saapuu hoviin uudeksi palvelijattareksi ja kuningatar tykästyy tähän niin, että ottaa tämän siipiensä suojaan. Abigail huomaa mahdollisuutensa parantaa valta-asemaansa ja alkaa toimimaan tavoitteensa saavuttamiseksi. Elokuvan edetessä kilpailu kuningattaren läheisimmän ystävän paikasta kiihtyy ja aiheuttaa odottamattomia juonenkäänteitä.

Elokuva perustuu tositapahtumiin, mutta sitä on maustettu ottamalla taiteellisia vapauksia. Elokuvassa yhdistellään mustaa huumoria, erotiikkaa ja jännitystä keskenään rikkomalla tyylilajinsa asettamat rajoitteet. Elokuva käsittelee asioita satiirisesti ja erilaisista selän takana tehdyistä juonista syntyneet antipatiat purkautuvat solvauksina julkisesti. Elokuva nostaa esiin naisten taidon juonitella ja käyttää alistavaa vallankäyttöä hyväkseen.