KINOKOPLA: TRANSIT

Su 13.10.2019

Liput

Liput: 6 euroa ovelta
Liput myydään 10 min ennen näytöksien alkua.

Tapahtuman tiedot

Päivä: 13.10.2019
Tapahtuma alkaa: klo 17:00 ja 20:00
Kesto: 101 min
Ikäraja: K-12
Tekstitys: suomi
Tila: Kino-sali
Saapuminen »

 

Transit (2018) on Christian Petzoldin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva, joka perustuu Anna Seghersin vuonna 1942 julkaistuun samannimiseen romaaniin.

Elokuvassa mies (Franz Rogowski) pakenee sotaa ja luo itselleen uuden identiteetin saadessaan käsiinsä kuolleen kirjailijan, Georg Weidelin, viisumin. Hän matkustaa uuden nimen turvin Marseilleen, josta hänen on tarkoitus jatkaa matkaansa laivalla Meksikoon. Odottaessaan lupaa matkustaa Georg tapaa muita pakomatkaa suunnittelevia henkilöitä, kuten kadonnutta miestään etsivän naisen (Paula Beer), joka paljastuu kirjailija Weidelin vaimoksi.

Transitissa käsitellään samankaltaisia identiteetin häilyvyyteen liittyviä teemoja sekä sodan aiheuttamaa kaaosta kuin ohjaajan edellisessä elokuvassa Phoenix (2014).

Transitin tapahtumat sijoittuvat maailmaan, jossa nykyaika ja menneisyys ovat ikään kuin sulautuneet toisiinsa. Tarina on toisen maailmansodan aikainen, mutta tapahtumaympäristö muistuttaa nykyaikaa moderneine autoineen ja aseineen. Tämä korostaa tapahtumien ajattomuutta ja saa pohtimaan myös niiden mahdollista ajankohtaisuutta.”