Skip to main content

17.4.2018

TURUN ELOKUVAKERHO: Asioiden tila

Liput

4 €
Lipunmyynti aukeaa n. 30 min. ennen näytöksen alkua.

Tapahtuman tiedot

Päivä: 17.4.2018
Aika: klo 20
Ovet avataan klo 19.30
Tapahtuman kesto: 121 min
Ikäraja: K-11
Tila: MOVE 2 | Saapuminen »
Wim Wenders: Asioiden tila (Der Stand der Dinge / The State of Things), 1982
Länsi-Saksa, Portugali / 121 min. / DCP / K11 / engl. tekstitys
Pääosissa: Allen Garfield, Samuel Fuller, Patrick Bauchau
Näytös yhteistyössä Goethe-Innstitut Finnlandin ja Varsinais-Suomen Elokuvakeskuksen kanssa.
Liput 4 €. Lipunmyynti aukeaa n. 30 min. ennen näytösten alkua.
The State of Things on kuvaus Portugalissa sci-fi-elokuvaa tekevästä kuvausryhmästä, jonka tuotanto alkaa mennä pieleen. Kun resurssit vähenevät mm. tuotantoryhmän rikollisuuskytkentöjen vuoksi, on myös ohjaajan on pakko lähteä etsimään elokuvan kadonnutta tuottajaa aina Los Angelesiin asti.
Sellaisenaan Wendersin elokuva ei kuitenkaan ole mikään tavanomainen katsaus oman alansa ongelmiin, vaan eräänlaisena filosofissävytteisenä road moviena se onnistuu laajentamaan näkökulmansa harvinaisella tavalla koskemaan koko yhteiskuntaa. Teos palkittiin ilmestymisvuonnaan Venetsian Elokuvajuhlien pääpalkinnolla ja se aloitti Wendersin 1980-luvun huippukauden, jolloin elokuvaa pian seurasivat hänen tunnetuimmat teoksensa Paris, Texas ja Berliinin taivaan alla.
Elokuvan näyttelijäkaarti on myös pääosaa esittävän Allen Garfieldin takana maininnan arvoinen, sillä siihen kuuluvat elokuvaohjaajaa ja -tuottajaa myös elokuvan sisäisessä tarinassa näyttelevät Samuel Fuller ja Roger Corman, maailmankuulun kidnappauksenkin kohteena ollut miljonääri John Paul Getty III ja Andy Warholin johtamaan tähtikatraaseen kuulunut näyttelijätär Viva.