Skip to main content

1.11.2018

Venäläisen elokuvan viikko: Avanto

Liput

5 €

Tapahtuman tiedot

Päivä: 1.11.2018
Aika: klo 17.30
Tapahtuman kesto: 65 min
Ikäraja: K-13
Tila: MOVE 2 | Saapuminen »

Venäläisen elokuvan viikko Logomossa 29.10.-2.11.

 

Tule mukaan katsomaan venäläistä nykyelokuvaa! Kaikki näytökset Logomon Move2-salissa (Köydenpunojankatu 14). Elokuvaviikko järjestetään yhteistyössä Suomi-Venäjä-Seuran, Varsinais-Suomen Elokuvakeskuksen ja Logomon kesken. Elokuvissa on englanninkielinen tekstitys, ellei toisin mainita. Liput 5 € / elokuva.

Voit ostaa lippuja etukäteen Suomi-Venäjä-Seuran toimistosta (ma-to klo 10-16) tai varata etukäteen (turku@venajaseura.com ja 02-277 3200) ja lunastaa ovelta ennen esityksen alkua. Lipunmyynti Suomi-Venäjä-Seurassa alkaa maanantaina 1.10. Lippuja myydään myös Logomossa ennen jokaisen näytöksen alkua. Maksu vain käteisellä.

 

Avanto (Прорубь/ Ice Hole)

 

Ohjaaja: Andrei Silvestrov
Vuosi: 2017
Rooleissa: Andrei Rodionov, Mihail Jefremov, Dmitri Brusnikin, Denis Jasik, Aleksandr Userdin, Oleg Kamenshikov, Valentin Samohin, Konstantin Kozhevnikov, Aleksei Judnikov, Anna Kotova

 

”Absurdian voittaneessa maailmassa on vain yksi totuus, joka televisiokatsojien päälle vedetään nuudelien lailla.”

Loppiaisen aattona televisio näyttää jäässä olevaa reikää koko päivän.

Avanto on päivän sana ja talvinen traditio, joka yhdistää niin uskovaiset ja talviurheilijat, tähdet ja avantouimarit kuin presidentin ja työttömänkin. Uutislähetysten keskiössä ovat pyhä kaste, kalastaminen ja rikosuutiset.

Presidentti ja hauki,

taiteilija ja kriitikot,

oligarkki ja oikeuslaitos

– kaikki he kohtaavat avannolla vastauksia etsiten.

Ohjaaja Andrei Silvestrov (s. 1972) on venäläisessä alakulttuurissa uiva videotaiteilija, jonka teoksia on esitetty niin New Yorkissa, Wienissä ja Brysselissä, kuin myös ympäri Venäjän maata. Internetin joukkorahoituksella kasaan kursittu Avantoon ohjaajan ensimmäinen suurelle yleisölle tehty videotaideteos.