Skip to main content

2.11.2018

Venäläisen elokuvan viikko: Kokko

Liput

5 €

Tapahtuman tiedot

Päivä: 2.11.2018
Aika: klo 17.00
Tapahtuman kesto: 90 min
Ikäraja: K-13
Tila: MOVE 2 | Saapuminen »

Venäläisen elokuvan viikko Logomossa 29.10.-2.11.

 

Tule mukaan katsomaan venäläistä nykyelokuvaa! Kaikki näytökset Logomon Move2-salissa (Köydenpunojankatu 14). Elokuvaviikko järjestetään yhteistyössä Suomi-Venäjä-Seuran, Varsinais-Suomen Elokuvakeskuksen ja Logomon kesken. Elokuvissa on englanninkielinen tekstitys, ellei toisin mainita. Liput 5 € / elokuva.

Voit ostaa lippuja etukäteen Suomi-Venäjä-Seuran toimistosta (ma-to klo 10-16) tai varata etukäteen (turku@venajaseura.com ja 02-277 3200) ja lunastaa ovelta ennen esityksen alkua. Lipunmyynti Suomi-Venäjä-Seurassa alkaa maanantaina 1.10. Lippuja myydään myös Logomossa ennen jokaisen näytöksen alkua. Maksu vain käteisellä.

 

Kokko(Костернаветру/ The Bonfire)

 

Ohjaaja: Dmitri Davydov
Vuosi: 2017
Rooleissa: Aleksei Ustinov, Nikolai Soldatov, Mihail Lazarev, Radislav-Kudai Zaharov, Klavdija Novikova

 

”Tuulen käydessä roihu lähtee leviämään”

Kokko on jakutiankielinen draamaelokuva kahdesta traagisesti poikansa menettäneestä vanhuksesta, joista toinen löytää voimia jatkaa eteenpäin, kun taas toista polttaa vain yksi jäljellä jäänyt ulospääsy: verinen kosto.

Elokuvan ohjaaja-käsikirjoittaja Dmitri Davydov (s. 1983) on itseoppinut elokuvantekijä, jonka debyyttiteos kuvattiin vain kahdessa viikossa jakutialaisen teatterin näyttelijävoimin. Alle miljoonalla ruplalla tuotettu art house -elokuva voitti Omskin elokuvafestivaaleilla (2017) palkinnot parhaasta ohjauksesta sekä näyttelytyöstä, ja sitä on esitetty jo menestyksekkäästi sekä Etelä-Korean, Australian, Uuden-Seelannin että Kanadan festivaaleilla.