Skip to main content

2.11.2018

Venäläisen elokuvan viikko: Perhoset

Liput

5 €

Tapahtuman tiedot

Päivä: 2.11.2018
Aika: klo 19.00
Tapahtuman kesto: 80 min
Ikäraja: K-13
Tila: MOVE 2 | Saapuminen »

Venäläisen elokuvan viikko Logomossa 29.10.-2.11.

 

Tule mukaan katsomaan venäläistä nykyelokuvaa! Kaikki näytökset Logomon Move2-salissa (Köydenpunojankatu 14). Elokuvaviikko järjestetään yhteistyössä Suomi-Venäjä-Seuran, Varsinais-Suomen Elokuvakeskuksen ja Logomon kesken. Elokuvissa on englanninkielinen tekstitys, ellei toisin mainita. Liput 5 € / elokuva.

Voit ostaa lippuja etukäteen Suomi-Venäjä-Seuran toimistosta (ma-to klo 10-16) tai varata etukäteen (turku@venajaseura.com ja 02-277 3200) ja lunastaa ovelta ennen esityksen alkua. Lipunmyynti Suomi-Venäjä-Seurassa alkaa maanantaina 1.10. Lippuja myydään myös Logomossa ennen jokaisen näytöksen alkua. Maksu vain käteisellä.

 

Perhoset (Бабочки/ Butterflies)

 

Ohjaaja: Dmitri Kubasov
Vuosi: 2016
Rooleissa: Aleksei Artemjev, Dmitri Kubasov, Katerina Gornostai

 

”Provosoi, haastaa eikä jaa turhia anteeksipyyntöjä”

Aleksei on avoimesti homo, jonka äiti ei pysty tätä hyväksymään. Tarkovskin elokuvafestivaaleilla poika tapaa ihastuksen, Grishan, ja viettää kuuman rakkauden kesän tämän kanssa.

Kamera riipii iholle ja rikkoo kiveen lyödyt käsitykset sukupuolesta.”Elokuvan tekeminen = pelon ja häpeän tunne. Filmi on oppinut sukeltamaan ihmiseen. Kaikki nämä vuodet kamera vain tyytyi tarkkailemaan meitä, mutta ei enää.” – ohjaaja-käsikirjoittaja Dimitri Kubasov (s. 1985), yksi dokumentaristi Marina Razbezhkinan (s. 1948) oppilaista.Perhoset on Venäjän yksi harvoista LGBT-teemaa käsittelevistä elokuvista