La 06.10.2018

WIGWAM 50-VUOTISJUHLAKIERTUE

Osta liput »Show & Dinner »

Liput

Peruslippu: 39,50 €
Opiskelija/eläkeläinen: 29,50 € (lippuja tarjolla rajallinen määrä)
Show & Dinner: 85 €
À la carte: 93 €
Lankku + lippu: 62 €
Saattajat: 1,50 €

Tapahtuman tiedot

Päivä: La 06.10.2018
Aika: klo 19:00
Ovet avataan tuntia ennen tapahtumaa
Tapahtuma alkaa: klo 19:00
Tapahtuman kesto: noin 2,5h väliaikoineen
Ikäraja: B-katsomo ikärajaton, C-katsomo K-18
Tila: LOGOMO-sali | Saapuminen »
Vuonna 1968 Helsingissä perustettu Wigwam oli yksi suomalaisen rockin merkittävimmistä yhtyeistä 1970 –luvulla. Wigwam niitti mainetta aikanaan myös ulkomailla ja yhtye on säilyttänyt kulttimaineensa ja suosionsa aina tähän päivään asti. 

Monimutkaisesta ja kunnianhimoisesta progressiivisesta rockista ja myöhemmin yksinkertaisemmasta taiderockista tunnettu yhtye kasaa rivejään uudelleen ja esiintyy syksyllä 2018 50 –vuotisjuhlakiertueella Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Juhlakonserttien kookoonpano koostuu Wigwamin entisistä jäsenistä, kuten Jukka Gustavson, Jim Pembroke, Rekku Rechardt, Esa Kotilainen, Pave Maijanen ja Jan Noponen. Syys-lokakuussa järjestettävällä juhlakiertueella esiintyy myös vierailevia Wigwam-taustan jakavia huippumuusikoita, kuten Pedro Hietanen ja Mikko Rintanen. 

Wigwamin 50–vuotisjuhlakiertueella esiintyvistä artisteista pisin Wigwam-historia löytyy laulaja-kosketinsoittaja Jim Pembrokelta sekä kosketinsoittaja Jukka Gustavsonilta. Gustavson ja Pembroke olivat mukana jo yhtyeen vuonna 1969 julkaistulla ”Hard N’ Horny” –esikoislevyllä, jonka A-puolelta löytyvät kappaleet ovat pääosin lähtöisin Gustavsonin kynästä, kun taas B-puolen kappaleet ovat pääosin Pembroken käsialaa.

Pekka ”Rekku” Rechardt puolestaan esiintyi Wigwamin kanssa ensimmäisen kerran vuonna 1973, ja samana vuonna hänet kiinnitettiin vakituiseksi kitaristiksi bändiin. Yhtye työsti tällöin neljättä levyään ”Being”, joka julkaistiin vuonna 1974. Saman vuoden huhtikuussa ennen Englannin-kiertuetta Jukka Gustavson ja basisti Pekka Pohjola ilmoittivat jättävänsä yhtyeen, joka johti Wigwamin hetkelliseen hajoamiseen. 

Yhtye kokosi itsensä kuitenkin pian uudelleen, ja vielä samana vuonna uudeksi basistiksi kiinnitettiin Måns Groundstroem ja koskettimiin vierailevaksi jäseneksi niin ikään tulevalla Wigwam–juhlakiertueella esiintyvä Esa Kotilainen. Tammikuussa 1975 yhtye matkusti Tukholmaan nauhoittamaan ”Nuclear Nightclub” –levyä, josta tuli yhtyeen kaikkien aikojen suurin kaupallinen menestys ja ainoa kultalevy. ”Nuclear Nightclub” on myös voittanut Yleisradion äänestyksen kaikkien aikojen merkittävimpänä suomalaislevynä ja Soundi-lehden kriitikoiden äänestyksessä levy sijoittui kaikkien aikojen toiseksi parhaaksi suomalaiseksi levyksi. Menestysalbumin tuottajana toimi ensikertalainen Pave Maijanen, ja hän on myös itseoikeutetusti mukana tulevan syksyn juhlakonserteissa. 

Yhtyeen toinen aikakausi päättyi vuonna 1979 ja seuraavana vuonna 1980 yhtyeen perustajajäsen ja rumpali Ronnie Österberg menehtyi, joka johti yhtyeen jäsenet vuosiksi erilleen toisistaan. 
Wigwam teki paluun vuoden 1991 Provinssirockissa, jolloin rumpujen taakse asettui Jan Noponen ja koskettimiin Pedro Hietasen tilalle Mikko Rintanen. Tällä kokoonpanolla julkaistiin myös vuonna 1993 ”Light Ages” –albumi, jota on verrattu yhtyeen 1970 –luvun tuotantoon. Noponen toimii tulevalla juhlakiertueella rumpalina, ja myös Hietanen ja Rintanen vierailevat konserteissa. 

Wigwamin 50 –vuotisjuhlakiertue julkaistiin alun perin nimellä Wigwam Experience, mutta Jim Pembroken mukaantulo muutti asetelmaa niin, että kyseessä ei enää ole yhtyeen entisistä jäsenistä koostuva Wigwam Experience –kokoonpano, vaan ehta Wigwam –yhtyeen 50 –vuotisjuhlakokoonpano.

”Emme halunneet käyttää kiertueen yhteydessä pelkkää Wigwam –nimeä vielä, kun Jim ei ollut vahvistanut mukanaoloaan. Nyt voimme kuitenkin puhua Wigwamin 50 -vuotisjuhlakokoonpanosta, joka on kasattu vain ja ainoastaan tätä kiertuetta varten”, Rechardt ja Gustavson kertovat.

Konserttikiertueen tuottavat yhteistyössä No Fear Agency & Promotion Oy ja Alt Agency & Management. Helsingin konsertti on osa Kulttuuritalon 60 –vuotisjuhlaohjelmaa ja se järjestetään yhteistyössä Helsingin Kulttuuritalon kanssa. Turun konsertti tuotetaan yhteistyössä Sunborn Liven kanssa.

 

LISÄTIEDOT

Aitiotiedustelut puh. 0600 900 900 (ma-la klo 9-21, su klo 10-18, puhelun hinta 2,00 €/min + pvm)
Pyörätuoli- ja saattajaliput Lippupisteen myyntipisteistä tai puhelinpalvelusta

Lankku-paketti sisältää pääsylipun, naulakkomaksun sekä tapas-lankun. Lankulla Picante-salamia, kylmäsavulihaa, Manchegojuustoa, paprikahilloketta ja talon leipää.

Show & Dinner -pakettiin sisältyy pääsylippu, naulakkomaksu sekä buffet-ruokailu klo 17 alkaen.

MENU

Vihersalaattia ja passionvinegretteä (M,G)
Marinoituja sieniä , salaatinlehtiä ja pikkelöityä punasipulia (M,G)
Paahdettua punajuurta ja saksanpähkinää (M,G)
Tabboulehsalaattia ja semi-kuivattua tomaattia (M)
Kitchenin leipävalikoima (M)
Voita (L,G)
Tuorejuustolevitettä (L,G)
***
Ylikypsää vasikan niskaa ja tummaa kantarellikastiketta (M,G)
Paahdettua siikaa ja hummerikastiketta (L,G)
Hasselbackan perunat (L,G)
Rakuunaporkkanaa (L,G)
***
Passionmoussekakkua (L,G)
Kahvi/tee

À la Carte -pakettiin sisältyy pääsylippu, naulakkomaksu sekä pöytiin tarjoiltu 3 ruokalajin menu klo 17 alkaen. HUOM! Menuvalinta tehtävä lipun oston yhteydessä!

Lihamenu:
Kuohkeaa maa-artisokkakeittoa
ylikypsää ankankoipea ja tryffeliä

**
Rotukarjan sisäfileetä
puikulaperunapyreetä, paahdettua sipulia ja tummaa tattikastiketta
**
Mustaherukkasavariinia
sitruunakreemiä, paahdettua suklaata ja valkoherukkalientä

Kalamenu:
Kuohkeaa maa-artisokkakeittoa
ylikypsää ankankoipea ja tryffeliä
**
Paahdettua kuhaa
puikulaperunaa, merikaalia ja simpukka-voivaahtokastiketta
**
Mustaherukkasavariinia
sitruunakreemiä, paahdettua suklaata ja valkoherukkalientä

Vesi sisältyy hintaan, muut juomat voi tilata paikan päällä. Ryhmille yli 10 henkilöä suosittelemme juomien etukäteistilausta: info@logomokitchen.fi tai puh (02) 44 56 700

Dinner-tuotanto Sunborn Catering Oy

Osta liput ja tarjoilut »