Skip to main content

Ääni on annettu tällä kertaa uudelle turvallisuuspäälliköllemme Juha Laineelle, joka on kanssamme luomassa upeita elämyksiä ja turvallista miljöötä juuri teille! Juha on ollut turvallisuusalalla jo yli kolmekymmentä vuotta.

”Tulin turva-alalle kesätöihin vuonna 1988 ja 31. elokuuta 2019 päättyivät ne kesätyöt. Nyt olen oikeissa töissä Logomon turvallisuuspäällikkönä”, Juha naurahtaa.

Ennen Logomon riveihin siirtymistä Juha oli Logomossa aiemmin toimineen turvallisuusyrityksen listoilla, eli talon hän tuntee paremmin kuin omat taskunsa. Hän on nähnyt ja kuullut paljon ja tietää, miten asiat suuressa tapahtumatalossa toimivat. Tehtävää riittää ja välillä on jopa kiire. Erityisesti syys- ja talviaika ovat Logomossa kiireisiä niin turvallisuuden puolesta, kuin muutenkin.
Hän on ollut Logomon lisäksi töissä esimerkiksi FC Turun Palloseuran turvallisuuspäällikkönä ja erilaisilla festivaaleilla, kuten DBTL ja Ruisrock.

JUHAN TAPAHTUMAVINKKI:
”Raskasta joulua 2019 sekä Uriah Heep + Melrose”

Turvallisuuspäällikkö ei huolehdi ainoastaan järjestyksenvalvojista

Juha haluaa muistuttaa, että tämän kokoisessa suuressa tapahtumatalossa, turvallisuuspäällikön työt leviävät laajalle:

”Työhöni kuuluu tapahtumien lisäksi koko talon vartiointi ja hälytysjärjestelmä, vuokralaisten valvonta, kameravalvonta, yhteistyö kiinteistöhuollon kanssa, kulunvalvonta, koulutusten suunnittelu ja järjestäminen talon henkilökunnalle, päivittäinen talon tapahtumien seuranta ja kaikkien mahdollisten riskien minimointi”, Juha listaa.

Logomon uudella yhteistyökumppanilla, Securitaksella, on Turussa 170 vakituista työntekijää ja saman verran keikkatyöläisiä. Tarvittaessa lisävoimaa saadaan muista lähikaupungeista. Logomon tapahtumiin järjestyksenvalvojia varataan 1-50, riippuen tapahtuman koosta. Juhan yhtenä tehtävänä on määrittää, kuinka paljon järjestyksenvalvojia tarvitaan.

Uusi turvallisuutta kehittävä yhteistyö

Logomo aloitti uuden turvallisuusyhteistyön syyskuussa Suomen johtavan turvallisuuspalveluyrityksen Securitaksen kanssa. Uusi turvallisuuskumppani ottaa vastuun sekä tapahtumien, että kiinteistön turvallisuudesta ja toimii kiinteässä yhteistyössä Logomon turvallisuuspäällikön Juhan kanssa. Logomossa on 12 eri tilaa ja jopa 5000 yhtäaikaista käyttäjää sekä 2 Businessparkkia ja niissä yhteensä 450 päivittäistä käyttäjää. Se vaatii todellisia turvallisuuden ammattilaisia osakseen.

Viime vuonna Logomossa järjestettiin 1200 tapahtumaa. Securitaksen henkilöstö on kokenutta ja Juhan mukaan yhteistyö on lähtenyt hyvin käyntiin. Uudet ja vanhat järjestyksenvalvojat ovat nyt koulutettu turvaamaan Logomon turvallisuutta parhain mahdollisin tavoin. Juha pitää kuitenkin työntekijöille ennen jokaista tapahtumaa lyhyen briiffin, jossa käydään läpi tapahtuman erityispiirteet, sillä Logomon jokainen tapahtuma on omanlaisensa ja kaikissa pitää ottaa eri asioita huomioon. Laine pitää briiffausta tärkeänä osana turvallisuutta.

YLLÄTTÄVÄÄ: Logomon tiloja voidaan tarvittaessa käyttää myös evakuointitiloina, jos esimerkiksi ratapihalla tapahtuu junaonnettomuus.