: Skip to main content

Tapahtumien täyteinen loppuvuosi

Perjantai kello 9. Päivän ensimmäinen tilaisuus alkaa tapahtumakeskus Logomossa, kun kokousväki tapaa yhteisen asian tiimoilta. Perjantaiaamusta sunnuntain ja maanantain väliseen aamuyöhön saakka tapahtumatalo ei nuku sekuntiakaan. On yksi Logomon superviikonlopuista.

Superviikonloput ovat Logomolle rutiinia: niiden aikana tilojen monipuolisuus ja ammattilaisten osaaminen nousevat esiin. Esimerkiksi marras-joulukuun taitteen viikonloppuna Logomossa järjestetään 22 erilaista tapahtumaa, joissa vierailee yhteensä 8 000 kävijää.

Viikonvaihteen aikana Logomossa toteutetaan uusina tapahtumina sekä Turun suurimmat pikkujouludiscot että Suomen suurin lastenfestivaali.

Logomon vahvuus on siinä, että talossa on 15 erikokoista tilaa, joita voi tarpeen tullen yhdistellä tai laittaa kiinni, Logomon tuotantojohtaja Petteri Unkila kertoo.

Organisointia monen toimijan kesken

Huolellinen ennakkosuunnittelu, hyvä aikataulutus ja nopeat vaihdot ovat avaintekijöitä superviikonlopun toteuttamisessa. Kahdesti Evento Awards -kilpailussa Suomen parhaana isona tapahtumatalona palkitussa Turun Logomossa hommat hoituvat rautaisella ammattitaidolla.

Kun Ismo Leikolan stand up -show perjantaina päättyy iltakymmeneltä Logomo-salissa, alkaa seinän toisella puolella Turun suurin pikkujouludisco. Yötä vasten aloitetaan valmistelemaan sitten Suomen suurinta lastenfestivaalia, joka saapuu kiertueelle lauantaina 30.11. Logomoon, kertoo Unkila.

Useiden tapahtumien samanaikainen järjestäminen vaatii organisointia monen toimijan kesken.

On meidän ammattitaitoamme, että kaikki tapahtumajärjestämisen osa-alueet tekniikasta turvallisuuteen, siivoukseen ja ruokatarjoiluihin ovat aina ajan tasalla. Kun tiedetään, millaisia esiintyjiä on tulossa, pystytään tapahtumat valmistelemaan niin, että esimerkiksi tekniikan rakentaminen palvelee useampaa esiintyjää yhdellä rakentamisella, Unkila sanoo.

Logomon tuotantojohtaja Petteri Unkila

Logomon tuotantojohtaja Petteri Unkila

Tilojen toiminnallisuus huippuluokkaa

Tapahtumien suunnittelua tehdään useita kuukausia etukäteen ja kaikki tapahtumajärjestämiseen liittyvät osapuolet pidetään ajan tasalla Logomon viikkopalavereissa. Tapahtumaviikolla käydään läpi enää vain viime hetken mahdolliset muutokset.

Tapahtuman aikana venuepäivystäjä, turvallisuuspäällikkö ja ravintolan päällikkö ovat kolmen kopla, joka johtaa asioita paikan päällä, Unkila kertoo.

Logomossa tapahtumien järjestämistä on ajateltu toiminnallisuuden kannalta jo talon rakentamisvaiheessa.

Ensimmäisessä kerroksessa ei ole lainkaan kynnyksiä, jolloin tavaroiden rullailu onnistuu helpommin, sähköä on saatavilla oikeissa paikoissa ja valoille sekä äänentoistojärjestelmille on hyvät ripustamismahdollisuudet, Unkila luettelee.

Logomon superviikonlopun yleisötapahtumat

Perjantaina 29.11.2019: Ismo Leikola – jos nyt ihan rehellisiä ollaan -show (kaksi esitystä), Night Visions Turku, The Miracle – A Night with Queen, Flame jazz: Nordic jazz talent night: Wako (no) + Sugarpanda (fi), Logomo Nightclub ­– Turun suurin pikkujouludisco

Lauantaina 30.11.2019: Suomen suurin lastenfestivaali, lauantaibrunssi Kitchenissä, Night Visions Turku, The Miracle – A Night with Queen, Tip tap stand up -pikkujoulushow, Logomo Nightclub ­– Turun suurin pikkujouludisco

Sunnuntaina 1.12.2019: Ellips

Liput ja lisätiedot tapahtumakalenterista