Skip to main content

Logomon ydinorganisaation apuna toimivat harjoittelijat. Harjoitteluun otetaan opiskelijoita laajasti eri aloilta ja harjoittelun kesto on vähintään kolme kuukautta. Tämän ajanjakson aikana harjoittelija pääsee tutustumaan laajasti Logomon toimintaan niin tuotantojen, sisällöntuotannon kuin asiakaspalvelun näkökulmasta, painottuen harjoittelijan omien kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Tällä hetkellä Logomossa työskentelee kaksi kulttuurituotannon opiskelijaa eri puolelta Suomea. Lotta Olkkonen opiskelee toista vuotta Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Harjoitteluparina toimii Emma Virtanen, joka on kolmannen vuoden kulttuurituotannon opiskelija Turun Humanistisessa Ammattikorkeakoulussa. Harjoittelijat kertovat nyt omia näkemyksiään Logomon harjoittelusta.

Suuren kulttuuritalon monipuolinen toiminta herätti kiinnostuksen

Turusta Seinäjoelle opiskelemaan muuttanut Lotta Olkkonen kertoo hakeneensa Logomoon harjoitteluun, sillä sekä harjoittelun että Logomon toiminnan monipuolisuus kuulosti kiehtovalta. ”Logomossa tapahtuu paljon hyvin erilaisia tapahtumia. Halusin nähdä miten yksi tapahtumakeskus voi muuntautua niin moneksi” Lotta kertoo.

”Kävimme kouluryhmäni kanssa vierailemassa Logomossa ja ajattelin heti, että täällä haluaisin suorittaa osan harjoitteluistani. Tuottajana minua kiinnostaa erityisesti markkinointi ja sisällöntuotanto, jotka kuuluvat vahvasti Logomon harjoittelijan työnkuvaan. Lisäksi ajattelin, että täällä pääsisin rikastuttamaan ammattitaitoani monella muullakin tavalla” Emma kuvailee.

Harjoittelun monipuoliset työtehtävät

Jokainen harjoittelupäivä Logomolla on erilainen. Tärkeimpiä työtehtäviä harjoittelijoilla on kokousavustajan tehtävissä toimiminen, sekä sosiaalisen median sisällöntuotanto.

”Tuotamme päivittäin Logomon sosiaaliseen mediaan sisältöä, joten siihen on alkanut jo kehittyä hyvä rutiini. Olemme tiiviissä yhteydessä Logomon markkinointia suunnittelevan mainostoimisto Kajahduksen kanssa ja olen oppinut heiltä todella paljon, etenkin somemarkkinoinnin suunnittelusta. Koen että ammattitaitoni sisällöntuottajana on kasvanut kuluneiden kuukausien aikana huomattavasti” Emma sanoo.

Lotta kertoo suosittelevansa harjoittelua kaikille, jotka haluavat kokeilla harjoittelun aikana monia erilaisia työtehtäviä. ”Logomossa pääsee tekemään paljon ja kokeilemaan mikä tuntuu eniten omalta jutulta. Olen nyt toiminut kokousavustajana Logomossa järjestettävissä kokouksissa ja oppinut paljon uutta nettisivujen päivittämisestä. Yllätyin kuinka hauskaa nettisivujen päivittäminen voikaan olla, ja uskon näiden taitojen hyödyttävän minua myös tulevassa ammatissani”.

Lotta Olkkonen (vas.) ja Emma Virtanen

Työyhteisö ja muuntautumiskykyinen työympäristö nousivat harjoittelun kohokohdiksi

Vaikka työtehtävät lisäävät ammattitaitoa ja opettavat uutta, ovat harjoittelijat yhtä mieltä siitä, että parasta harjoittelussa on ollut työyhteisö. ”Logomon työntekijät ovat huippuja ja harkkarit otetaan avosylin vastaan” Lotta sanoo.

”Harjoitteluni päättyy pian ja eniten tulee ikävä tätä työporukkaa. Harjoittelijoita on koko ajan kohdeltu samoin kuin ketä tahansa työntekijää, ja se on minusta todella tärkeää” Emma toteaa.

Yksi syksyn mieleenpainuvimmista tapahtumista on ollut The Voice of Finlandin tuotanto. ”Joka puolella taloa tapahtui ja sain nähdä vilauksen kulissien taakse, miten isoa TV tuotantoa tehdään” Lotta kertoo.

”Syyskuun ajan Logomo-salissa oli pystyssä TVOF:n lavasteet ja Galleriassa Johanna Oraksen upea taidenäyttely, joten kaikki tilat olivat visuaalisesti vaikuttavia. Nautin työympäristöstä, jossa tapahtuu jatkuvasti, joten oli hienoa nähdä kahden pidempiaikaisen tuotannon toteutumista rinnakkain. Mielestäni oli mahtavaa kulkea ympäri taloa ja ihastella tuotantoja nimenomaan tuottajan näkökulmasta” Emma muistelee.

Hae harjoittelijaksi Logomoon!

Täytä harjoittelijahakemus
Takaisin uutisiin